Božović: Stefanović radio po nalogu Zvezdana Jovanovića

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović podelio je novinarima dokument "Izveštaj o izvršenim proverama navoda iz podneska osudjenika Zvezdana Jovanovića" i rekao da je to "dokaz da je ministar Nebojša Stefanović radio po nalogu čoveka koji je osudjen za ubistvo premijera Zorana Djindjića". Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić kaže da Božović nije dokazao da je ministar uticao na unutrašnju kontrolu policije.
"Govorimo o hajci na policajca. Ovo su dokazi da je Nebojša Stefanović zloupotrebio funkciju i radio po nalogu želja Zvezdana Jovanovića, koji iz zatvora kadrira srpskom policijom", rekao je Božović. 
 
On je kazao da, prema izjavama svedoka, policajac Dalibor Karanović, koji je priveo sina Zvezdana Jovanovića jer nije imao ličnu kartu, nije ni držao pištolj u ruci, da mu je pištolj bio u pojasu, a da je on to veče radio u civilu sa interventnom policijom. Dodao je da je tužilac na osnovu izjava svedoka ocenio da nema osnova za krivično gonjenje Karanovića i tražio izuzeće iz slučaja.
 
Božović je naveo da je on kao član skupštinskog Odbora za bezbednost i unutrašnje poslove imao uvid u izjave 11 svedoka i da ni okrivljeni ni oštećeni nisu tvrdili da je Karanović držao pištolj u ruci, "a kamo li da ga je repetirao i prislonio Jovanoviću na glavu".
 
"Tužilac govori da ne postoje elementi za krivično delo. Nebojši Stefanoviću to nije dovoljno. On preko medijske mašinerije sa svojom saradnicom iznosi u javnost da je Dalibor Karanović repetirao pištolj u glavu sinu Zvezdana Jovanovića. Njegova saradnica na taj način prejudicira rezultate istrage", rekao je Božović. Dodao je da sin Zvezdana Jovanovića nije bio žrtva, da ima 23 godine i dve pravosnažne presude, a nikada nije bio u zatvoru.
 
Prema njegovim rečima, Stefanović posle ovoga ne može da obavlja nijednu funkciju, a "kamo li da se bavi policijom, jer je obrukao svakog policajca".
 
U Izveštaju o izvršenim proverama navodi se da se Jovanović žalio na nezakonito postupanje policije prema njegovom sinu i "da je policijski službenik Dalibor Karanović njegovom sinu prišao s repetiranim pištoljem s ledja, da je naredio njegovo privodjenje i odvodjenje na detaljni pregled, gde mu je skinuta sva odeća s tela bez ičijeg prisustva". Policijska uprava u Novom Sadu navela je da su navodi o postupanju Dalibora Karanovića ocenjeni kao neosnovani, piše u Izveštaju i dodaje da su Nemanja Jovanović i njegova četiri prijatelja ostala decidirana u tvrdnjama da im je Karanović prišao s ledja sa pištoljem.
 
Orlić: Božović da se izvini Stefanoviću
 
Reagovao je poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić, koji je izjavio da Balša Božović nije dokazao da je ministar Stefanović vršio pritisak na Unutrašnju kontrolu u policiji, niti da je postupao nezakonito. Orlić je kazao da je Božović "ponovio ono što se provlači u medijima već nekoliko dana".  
 
"Da li je tu (u onome što je Božović pokazao) prikazano da je lično ministar vršio pritisak na Unutrašnju kontrolu? Naravno da nema, niti može biti dokaza za to. Da li je pokazao da je ministar napravio bilo kakav potez koji nije u skladu sa zakonom? Naravno da nije i bilo bi besmisleno očekivati od Božovića tako nešto", rekao je Orlić.
 
On je dodao da Božović "mora da se izvini Stefanoviću za sve što je rekao o njemu, ne iznoseći nijedan dokaz".
  • Недељко

    11.05.2017 08:10
    Смех и сузе
    По ко зна који пут другови бране и нападају једни друге. Зашто се сада Орлић гура да брани министра? Зар он не може сам да каже нешто у своју одбрану? Као храбра омладинка баца се са ћебетом на непријатељски тенк и гине за своје другаре. Сетих се оног Бабића што је трпео и стезао петљу цео дан, сада оде у Коридоре Србије. Можда се Орлићу овај храбри чин једног дана исплати.
  • Predragg

    10.05.2017 22:18
    Za mnoge Radikale i "reformisane" ultradesnicare,ubica i zaverenik Zvezdan Jovanovic je uokviren u vitrini kao Gavrilo Princip (i Mladic). Ne cudi sve to . Cak bi se cudio da je obratno. Zamislite koje cemo sve njihove marifetluke tek otkriti,kako vreme ide,a balon SNSa se izduvava....
  • novosadjanin

    10.05.2017 19:58
    ???
    Sad mi je svaka vest smesna ? Zna se koje i skim u dilu a narod , narod je ovca koja gleda kako da prezivi ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija