Počuča pravosnažno oslobođen optužbi

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio bivšeg portparola Protivterorističke jedinice MUP-a Radomira Počuču optužbi da je izjavama na Fejsbuku ugrozio bezbednost članicama nevladine organizacije "Žene u crnom".
Tom odlukom, koja je danas objavljena na sajtu suda, potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Počuča u decembru 2016. oslobođen optužbi.
 
Apelacioni sud se složio sa mišljenjem Višeg suda da je Počuča svojom izjavom izrazio lično mišljenje te da nije želeo da ugrozi sigurnost "Žena u crnom", odnosno da nema dokaza da je izvršio krivično delo.
 
"Žene u crnom" su za imovinsko pravni zahtev upućene na parnicu.
 
Počuča je bio optužen da je 25. marta 2014. godine, u Beogradu, ugrozio sigurnost više lica - Stanislave Zajović - predsednice udruženja "Žene u crnom" i dve aktivistkinje tog Udruženja, i drugih osoba koje su nameravale da učestvuju u akciji obeležavanja 15 godina od zločina nad građanima Srbije i albanskim civilima na Kosovu, koja je zakazana za 26. mart 2014. godine u Beogradu.
 
Prema nedokazanoj optužnici, to je uradio tako što je na društvenoj mreži Fejsbuk na svom profilu, preko svog ličnog računara postavio link sa vešću da organizacija "Žene u crnom" obeležava 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu, uz koji je postavio poruku sledeće sadržine: "Mislim da ovo ne bi trebalo da se održi..., Gospodo huligani, Delije, Grobari, Radovci, Firmaši, umesto da trošite pesnice između sebe, a veliki ste rodoljubi - udružite se i podelite...." zbog kojeg su članice udruženja "Žene u crnom" osetile strah za svoju bezbednost.
 
Počuča, koji je ranije radio i kao novinar i voditelj televizije "Pink", učestvovao je u sukobima u Ukrajini kao borac na proruskoj strani. Zbog toga je osuđen na uslovnu kaznu zatvora.
  • BLOK

    10.06.2017 09:43
    Sva sreća
    Konačno jedna normalna presuda. Već sam pomislio da smo gori od Hrvatske i Albanije
  • Rade

    10.06.2017 02:26
    Sa'ce da postane jos i neki savetnik u minstarstvu!
  • lala

    10.06.2017 00:50
    Znaci javni poziv na linch I fizicku likvidaciju zena u Srbiji nije kaznjivo zakonom ako si pripadnik udbe ,dobar pravoslavac I mrzis zapad, e jes vala kako kaze poglavica Ludi Konj :"Danas je dobar dan za umiranje". Ali zato himna "Boze Pravde" ima da se pevusi a Bog ako cuje cuje ako ne mi sluzimo narodu -kaze brat Djuro I kompanija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.