Balaševiću oduzeli, pa vratili titulu počasnog građanina

Bivši gradonačelnik Bača Tomislav Bogunović danas je kritikovao odluku Skupštine opštine Bač da oduzme priznanje počasnog građanina dato kantautoru Đorđu Balaševiću.
Bivši gradonačelnik Bača Tomislav Bogunović danas je kritikovao odluku Skupštine opštine Bač da oduzme priznanje počasnog građanina dato kantautoru Đorđu Balaševiću.

"Mene je sramota što ovakvi ljudi vode Opštinu Bač, a sramota je i ogromnu većinu građana", rekao je Bogunović.

Na vlasti u Baču je koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom (SNS).

Balašević je za počasnog građanina izabran 2010. godine, u vreme kada je na vlasti bila koalicija predvođena Demokratskom strankom. Bogunović je objasnio da je Balašević tada proglašen za počasnog građanina jer je to zaslužio svojim radom, svojim pesmama u kojima se spominju mesta iz opštine Bač, čime je doprineo njenoj promociji.

Skupština opštine Bač je u petak odlučila da Balaševiću oduzme priznanje počasnog građanina. Potom su, u subotu, pokušali da održe sednicu na kojoj su želeli da ponište tu odluku i vrate Balaševiću priznanje, uz obrazloženje da je ta odluka bila "ishitrena". Međutim, u subotu nije bilo kvoruma. U ponedeljak je sednica održana i odluka o oduzimanju priznanja Balaševiću je poništena, ali su odbornici Demokratske stranke osporili legitimitet tog zasedanja i kazali da ponovo nije bilo kvoruma.

  • Lale

    22.08.2012 02:39
    Zastava
    Zavisi u kojim si novinama video sliku. U nekima je naznačeno da je u pitanju zastava Slovačke koju je na pozornici dobio od obožavateljke. I za njega bi bilo mnogo da u Hrvatskoj nastupa sa zastavom Srbije kako bi se dodvorio novoj vlasti. Mada kad se prisetim nije mu bilo gadljivo da se sa Gedinim potparolom ljubi u Kamenici kada mu je trebala podrška oko zaštite od piraterije porodičnog filma plaćenog našim parama!
  • Osmi sekretar SKOJA

    21.08.2012 21:03
    Dok je nama nas
    Balasevic je brend prepoznatljiv i u svetu a ne samo kod nas ove sitne duse sa jakim politickim vezama ne mogu mu nista
  • -

    21.08.2012 19:07
    -
    da li je istina da je balasevic pre neki dan u opatiji razvio zastavu srbije?

    uzgred, pre dva dana je neka crnkinja skoro gola igrala u blizini vladikinih dvora. zar se nije niko oglasio povodom toga?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija