Ko će kontrolistati preizbornu kampanju?

Programski direktor Transparentnost Srbija Nemanja Nenadić izjavio je da bi trebalo formirati skupštinski odbor za nadzor predstojeće izborne kampanje.
Programski direktor Transparentnost Srbija Nemanja Nenadić izjavio je da bi trebalo formirati skupštinski odbor za nadzor predstojeće izborne kampanje.


Formiranje ovog odbora je neophodno da bi se sprečila zloupotreba javnih funkcija u promotivne svrhe, kaže Nenadić.

"Sigurno nas čeka izborna kampanja i to veoma skoro i sigurno neće biti vremena da se isprave sve one stvari koje treba da se urade pre raspisivanja izbora, a koje vučemo kao rep još iz prethodne izborne kampanje, da se ispitaju sve sumnje o zloupotrebi javnih resursa i kupovini glasova i da se spreči ono što je bila masovna pojava na svim prethodnim izborima - korišćenje javne funkcije u promotivne svrhe", rekao je Nenadić.

On je izjavio RTS-u da je Transparentnost Srbija već predložila da Skupština Srbije formira nadzorni odbor od predstavnika stručne javnosti, a koji bi trebalo da podrže sve sve stranke.

Nadzorni odbor bi, prema njegovim rečima, pratio ponašanje javnih funkcionera tokom kampanje, "da ne bi opet bili svedoci serije otvaranja škola, bolnica, puteva... dovršenih i nedovršenih".

Nenadić je naglasio da bi tako dobili čistu izbornu kampanju u kojoj se razmatraju ponuđene političke ideje.

  • grrr

    02.01.2014 15:29
    @ Ns
    potpuno se slazem sa tvojim komentarom. Izbori bez medjunarodne kontrole su potpuno besmisleni i ne treba na njih pristati!
  • berolina

    02.01.2014 14:57
    izborni FORENZICARI

    kad se planira i (MINISTAR) ekonomski forenzicar...:

    "...Доношење Стратегије за развој финансијских истрага планира се у другој половини 2014. године, а према речима Михајловићеве и то је само један од карика у ланцу у борби против системске корупције. ..." beta

    za kontrolu izbora treba "pod hitno" uvesti i velikosrBskog FORENZICARA
    ludnica, lusraciju niko ne spominje

    sic


    wowi
  • ns

    02.01.2014 08:30
    ukoliko ne bude 100% kontrola od strane EU nema kontrole, vučić je prvo kad je krenuo sa svojim zastrašivanjem i cenzurom uplašio cesid i ostale za kontrolu i praćenje i ucenio i neutralne i protivnike, kakvi crni izbori ovo će biti i već jeste gore nego pod miloševićem, neka neko napiše šta se sve dešavalo na svim dosad lokalnim izborima i odakle su se vukli ljudi i terali i ko je sve tukao i pretio i plašio po kućama i na izbornim mestima, ma daj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.