NATO pomaže u istrazi o Žutoj kući

NATO je spreman za saradnju s timom za istragu trgovine organima na Kosovu na čijem je čelu Klint Vilijamson, pišu prištinski mediji.

NATO je spreman za saradnju s timom za istragu trgovine organima na Kosovu na čijem je čelu Klint Vilijamson, pišu prištinski mediji.

Prištinski list navodi da se od NATO-a zahteva da Vilijamsonu omogući pristup dokumentaciji koja bi pomogla istragu.

Saradnja će biti poput one s Haškim tribunalom, što znači da će se za svaki slučaj podnositi poseban zahtev koji će NATO razmatrati i uz saglasnost svih država članica o njemu odlučiti, rekli su diplomatski izvori u Severnoatlantskom savezu.

Koha ditore piše da bi Vilijamson ubrzo trebalo da predstavi rezultate istraga koje su trajale tri i po godine. Taj list navodi u Briselu nije poznat ishod istrage ekipe na čijem je čelu Vilijamson, ali da bi, imajući u vidu ogroman pritisak na Vladu Kosova da se formira Specijalni sud koji će se baviti samo istragom i eventualnim suđenjima prema optužnicama Vilijamsonam, bilo iznenađenje da ne budu podignute optužnice.

U EU smatraju da na Kosovu neće biti negativnih reagovanja i ako bude podignuta optužnica protiv neke značajne političke ličnosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija