Razvojna banka dala otpremnine, pa zaposlila iste ljude

Razvojna banka Vojvodine proglasila je gotovo sve zaposlene u toj banci tehnološkim viškom i pred sam odlazak banke u stečaj podelila im otpremnine vredne nekoliko stotina miliona dinara, da bi potom jedan deo tih radnika bio ponovo zaposlen u istoj banci koja je u stečaju.
Razvojna banka Vojvodine proglasila je gotovo sve zaposlene u toj banci tehnološkim viškom i pred sam odlazak banke u stečaj podelila im otpremnine vredne nekoliko stotina miliona dinara, da bi potom jedan deo tih radnika bio ponovo zaposlen u istoj banci koja je u stečaju.

Punu saglasnost za isplaćivanje otpremnina dale su i Pokrajinske vlada i Vlada Srbije, a samo nekoliko meseci kasnije, 204 od ukupno 502 radnika te banke koji su dobili otpremnine, ponovo su zaposleni u Razvojnoj banci u stečaju, javlja Beta.

Na ime otpremnina i poreza Razvojna banka Vojvodine isplatila je ukupan bruto iznos veći od 340 miliona dinara za 502 zaposlene osobe. Prema podacima Agencije za osiguranje depozita, u aprilu 2013. godine, nakon otvaranja stečajnog postupka nad RBV angažovane su 204 osobe, za koje su bili zaključeni ugovori o radu, dok je sa 12 osoba bio zaključen ugovor o delu.

Broj angažovanih osoba se postepeno smanjivao, a 24. decembra 2014. godine u RBV u stečaju bilo je radno angažovano ukupno 59 osoba, navela je ta agencija.

  • ns ja

    18.02.2015 10:52
    Ne razumem o čemu je ovaj članak?
    Ovo nije nikakva vest, za onoga ko razume šta je stečaj i rad na određeno do okončanja postupka.
    Ono što meni nije jasno je zašto je banka koja je likvidna(!) GURNUTA u stečaj, zašto je sva vredna (i naplativa) aktiva uključujući i zgradu, prepisana Fondu za razvoj Vojvodine, a samo (uglavnom) nenaplativa jada ostala u stečajnoj masi banke??
    Ko je gurnuo banku u stečaj, DS-ovci da prikriju velike pljačke, ili SNS-ovci da prikriju velike pljačke?? Da nisu oni jedni te isti??
    To su prava pitanja o RBV, a ne ove sitne jadurije o bednim zaposlenima u stečaju koji odbrojavaju svoje poslednje dane na poslu u bednoj i besperspektivnoj državi.
    Pa novinari, ako smete, a vi onda napravite pravi serijal o RBV o stečaju, a ne sitnodušni zavidni člančić o bednim ženama koje rasknjižavaju preostali inventar, dugove i račune u opljačkanoj finansijskoj sili bivšoj Metals banci, RBV u stečaju... ako smete...
  • dule

    18.02.2015 09:37
    Anonimus - Spin
    Prvo da razmislimo pre nego što iz neznanja opletemo! Stečajem SVI radnici gube posao, te ako je predvidjena otpremnina, svi je dobijaju!
    Stečajni upravnik dalje traži kadrove za okončanje stečaja, tj to su dva postupka.
    Ovako, za neuke bi bilo da su nagrađeni otpremninama oni koji su balast i nepotrebni, a kažnjeni radom bez otpremnina oni koji su neophodni!
    Kao u većini slučajeva u Srbistanu!


    Nije ovaj članak spin, ovaj članak je otvaranje očiju. Spin je kad neko tvrdi da ono što je državno da je to i moje. Ja koliko vidim u ovoj državi, kad je nešto državno to je moje samo utoliko što me to košta skuplje nego da je privatno.
  • Naga Jolokia

    18.02.2015 09:28
    @Dijana Botino
    "Punu saglasnost za isplaćivanje otpremnina dale su i Pokrajinske vlada i Vlada Srbije"

    Procitaj nekoliko puta da mozak stigne da upije napisano.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti