Slobodan Cvetković novi predsednik novosadskih Zelenih

"Jedna drugačija politika", slogan je Zelene stranke kojim se vode pred nadolazeće prolećne izbore.
Novi predsednik novosadskog odbora Zelene stranke je Slobodan Cvetković, odlučeno je na Izbornoj skupštini ove partije održanoj proteklog vikenda.

Cvetković je rođen 1963. godine u Novom Sadu, po obrazovanju je profesor književnosti i do sada nije bio politički aktivan.

Izborna skupština održana je u prepunoj velikoj sali hotela Norcev na Fruškoj Gori i pod sloganom "Jedna drugačija politika". Sem Cvetkovića, izabrani su i potpredsednici Gradskog odbora i to su Dunja Kovač, Ivana Vujasin, Sonja Nikolić i Stevan Pilipović.

Predsednik Zelene stranke Goran Čabradi kaže za 021 da Srbija zaslužuje jednu modernu političku stranku sa novim ljudima i novim idejama.

- Imamo dve opcije, ili ćemo sedeti kod kuće i kukati kako nam nije dobro, ili ćemo pokušati nešto da promenimo. Mi verujemo da Srbija može biti bolje mesto za život, a da Novi Sad može biti jedan sasvim drugačiji grad u kome će Novosađani moći da uživaju. Poslednjih 15-20 godina imamo političku elitu koja vrti istu mantru, a mi živimo sve lošije. Ako želimo promene moramo politički da se angažujemo. Zato kažem: vreme je za jednu drugačiju politiku. I vreme je za nove ljude - kaže Čabradi.

Poručuje da su "zelene" ideje velike. - To nisu samo ideje ekologije, koja naravno jeste bitan temelj ove politike, ali su zelene teme istovremeno i teme nenasilja, socijalne pravde, i zelene ekonomije. Jednostavno, verujemo da u Novom Sadu, ali i celoj zemlji ima dovoljno kvalitetnih ljudi koji nisu uključeni u političke procese, a mogu da pomognu ovom društvu.
Zelena stranka sa sedištem u Novom Sadu inače nema veze sa političkim pilot projektom Borisa Tadića, odnosno strankom Zeleni Srbije, a na naredne lokalne izbore planira samostalan izlazak.

  • Panta

    09.11.2015 22:18
    šta reći
    Da li nam je društvo doraslo da vodi svoju politiku na lokalu. U glavama mora da se menja onaj klik neko će drugi za nas i klik svi su krivi samo mi nismo. To je možda dobro što nam na scenu dolazi nešto novo. Panta je uvek sa vama.
  • Deka

    09.11.2015 21:27
    Uvek za vas
    Draga deco lepo ste se okupili ja sam uz vas samo budite čestiti.
  • Veselina

    09.11.2015 21:22
    Izbor
    Oni koji nemaju ništa protiv, neka glasaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti