FOTO: Noćno sređivanje zelenila na razdelnoj traci na Rumenačkom putu

Poslednjih nekoliko noći radnici "Gradskog zelenila" sređuju zelenilo na razdelnoj traci na Rumenačkom putu.
Poslednjih nekoliko noći radnici "Gradskog zelenila" sređuju zelenilo na razdelnoj traci na Rumenačkom putu.

Radovi se odvijaju u terminu od 22 do 6 časa ujutru, kako ne bi dolazilo do zastoja u saobraćaju. Za vreme radova, za vozila je slobodna po jedna traka u oba smera.

Sađenjem ukrasnog šiblja, kao i uređenjem travnate površine očekuje se smanjenje aerozagađenja i buke.

Za ozelenjavanje razdelne trake izabrano je šiblje Tamariks. Pomenuta vrsta šiblja je izrazito otporna na zagađenja iz vazduha, otporna na sporadično zaslanjivanje tla i veoma laka za održavanje. Projektom je planirano podizanje travnjaka na površini od 2.860 m2 i rekonstrukcija travnjaka na površini od 780 m2. Planirana je sadnja 1.200 komada šiblja. Površine oko posađenog šiblja biće malčirane, kako bi se sprečio rast korova i zadržala vlažnost zemljišta.

  • Stanar

    10.12.2015 12:54
    Buka
    Svaka cast gradskom zelenilu ali ne i nalogodavcu posla, tj. ZIG-u! Nesnosna buka koja se stvara tokom izvodjenja pomenutih radova remeti san stanara u 1-2h nocu! Kako se vodi racuna o potencijalnim saobracajnim guzvama tokom radova, tako se moze i mora voditi racuna o stanarima! Sigurno nalogodavac radova ne bi izdao nalog da ga u njegovom kvartu budi bager...
  • 09.12.2015 11:51
    Dobro je što su odlučili da rade uveče zasađivanje zelenila na tim mestima. Svaka čast Gradskom zelenilu na velikom trudu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti