"Playing for Change" na Festivalu uličnih svirača

Tradicionalna manifestacija Festival uličnih svirača održaće se od 6. do 9. septembra u centru Novog Sada, a na njoj će nastupiti više od 90 učesnika iz 18 zemalja iz celog sveta, saopštili su organizatori.
Tradicionalna manifestacija Festival uličnih svirača održaće se od 6. do 9. septembra u centru Novog Sada, a na njoj će nastupiti više od 90 učesnika iz 18 zemalja iz celog sveta, saopštili su organizatori.

Zvezde 12. po redu festivala biće internacionalni sastav "Playing for Change", koji će i otvoriti festival koncertom na Trgu slobode.

Humanitarna fondacija "Playing for Change" iz Sjedinjenih Američkih Država pokrenula je 2004. godine istoimeni sastav uličnih svirača iz svih delova planete, sa idejom da je muzika jezik kojim govore svi bez obzira na rasnu, nacionalnu ili versku pripadnost.

Reditelj Mark Džonson snimio je dokumentarni film u kojem numeru "Stand by Me" izvode članovi benda Playing for Change simultano, svako u svojoj sredini, u državama na svih pet kontinenata. Ovaj klip je na Jutjubu videlo preko 40 miliona ljudi, a autor je za taj rad dobio nagradu "Gremi".

Član Gradskog veća za kulturu Vladimir Kopicl izjavio je da će sav prihod od ovog festivala biti iskorišćen za pomoć Svratištu za decu koja žive na ulici, čime se potvrđuje da je u pitanju manifestacija kako umetničkog, tako i humanitarnog karaktera.

Organizatori poručuju da će osim izvođača iz inostranstva posetioci imati priliku da vide i čuju ulične svirače iz Novog Sada, a svi zainteresovani moći će i sami da se okušaju u muzičkom programu na otvorenoj sceni.

  • Georg

    15.08.2012 14:41
    Samo da sa tom "đavoljom rabotom" ne prilaze blizu vladikinog dvorca, jer Irinej samo to čeka pa da pozove policiju da apsi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti