U Visokoj poslovnoj školi žena zamenila muža na mestu direktora

Za novu direktorku Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu imenovana je Dragica Tomić, supruga Radovana Tomića, koji je na čelu te obrazovne ustanove bio poslednjih 13 godina.

Za novu direktorku Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu imenovana je Dragica Tomić, supruga Radovana Tomića, koji je na čelu te obrazovne ustanove bio poslednjih 13 godina.

Na konkurs za novog direktora prijavilo se troje kandidata, ali je samo Dragica ispunila uslov koji je unet kada se menjao tekst stauta škole, da mora imati osam godina staža u ovoj ustanovi.

Ostalim kandidatima nedostajala je jedna, odnosno dve godine pa su se, smatrajući da su time diskvalifikovani, žalili pokrajinskom sekreterijatu za nauku. Zamenik pokrajinskog sekretara za nauku Goran Stojanović kaže da će inspektori sektora za visoko obrazovanje uskoro reagovati po žalbama nastavnika, a da su već obavili nadzor poslovanja VPŠ.

Predsednik komisije za izbor novog direktora Novica Pavlović tvrdi da je sve urađeno po zakonu i u skladu sa statutom, a da svako može da na svoj način tumači da li su prekršene moralne norme. Prema tvrdnjama zaposlenih, bivši direktor će ubuduće najverovatnije biti zamenik svoje supruge.

  • 01.01.2014 17:38
    tuga
    u skoli podelili pare za novu godinu ali samo odabranima ima li tu pravde
  • Kalimero

    29.06.2013 20:35
    Otkazi ko kisa
    Posle izbora zene za direktora otkaz dobio profesor i 5 asistenata... Idemo, prohujalo sa vihorom!
  • moma

    23.05.2013 07:47
    poltroni
    škola je puna poltrona radnici sa oba uslova za penziju jos rade a mladi nemaju posaomoma

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti