Opština Temerin odobrila pomoć za ometene u razvoju

Skupština Opštine Temerin je na poslednjoj sednici usvojila dopunu Odluke o socijalnoj zaštiti na teritoriji Temerina kojom se finansiraju usluge Dnevnog centra za decu i mlade.
Skupština Opštine Temerin je na poslednjoj sednici usvojila dopunu Odluke o socijalnoj zaštiti na teritoriji Temerina kojom se finansiraju usluge Dnevnog centra za decu i mlade.

Ovom odlukom temerinska lokalna samouprava će za funksionisanje Dnevnog centra izdvojiti pomoć od oko dva miliona dinara, dok je ranije Opštinsko veće već usvojilo pravilnik po kome se utvrđuju merila i kriterijumi za pružanje usluga u Dnevnom centru.

Pomoć je namenjena deci i mladima uzrasta od 3. do 30. godina sa lakom ili umerenom mentalnom i fizičkom ometenošću, poremećajem govora, višestrukom ometenošću kod kojih je ovaj oblik zaštite najcelishodniji.

U Dnevnom centru, koji funkcioniše u okiru Centra za socijalni rad Opštine Temerin, obezbeđene su socijalne, edukativne,rehabilitacione i logopedske usluge , kao i radno-okupacione aktivnosti koje su prilagođene deci i njihovim porodicama u zavisnosti od njihovog interesovanja i sklonosti.

Dnevni centar se nalazi u Temerinu, ulici Pap Pala na broju 1 , i opremljen je u skladu sa specifičnim potrebama korisnika. Lokalna samouprava Temerina će takođe tokom maja meseca organizovati i usluge Savetovališta za brak i porodicu, koje će pružiti stručnu pomoć i podršku pojedincima i disfunkionalnim porodicama kroz individualni ili grupni terapijski rad. Usluge će biti besplatne za sve građane Opštine Temerin.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti