Stanovnici Pejićevih salaša i Nemanovaca dobijaju vodu na proleće

Meštani Pejićevih salaša i Nemanovaca, koji se već deceniju i po snabdevaju pijaćom vodom iz cisterni, uskoro će biti priključeni na vodovodni sistem Grada Novog Sada.
Meštani Pejićevih salaša i Nemanovaca, koji se već deceniju i po snabdevaju pijaćom vodom iz cisterni, uskoro će biti priključeni na vodovodni sistem Grada Novog Sada.

Kako su najavili direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Miloš Stanisavljević i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, prilikom obilaska radova na izgradnji vodovodne mreže za ova naselja, ukupna dužina vodovodne mreže iznosi 6.300 metara i na ovaj način će 101 domaćinstvo dobiti vodu.

"JKP "Vodovod i kanalizacija" projektovalo je vodovodnu mrežu za ova prigradska naselja, krajem novembra je počela njena izgradnja, a danas smo se uverili da radovi dobro teku", stakao je gradonačelnik Vučević i dodao da će svi građani u Novom Sadu biti jednako tretirani bez obzira na to u kom delu grada žive.

Prema rečima direktora JKP "Vodovod i kanalizacija", prva domaćinstva u Pejićevim salašima trebalo bi da dobiju vodu već do kraja godine. "Zvanični početak radova je 21. novembar, a rok za završetak radova je 160 dana. To znači da će stanovnici Pejićevih salaša i Nemanovaca vodu dobiti najkasnije na proleće, ali verovatno i znatno ranije, budući da je do sada već izgrađeno skoro dve trećine vodovodne mreže. Ukoliko dobijemo neophodne dozvole, počećemo priključenje domaćinstava već za desetak dana", naveo je Stanisavljević.

Prethodno, troškovi vodosnabdevanja su bili veliki, budući da je godišnje za Pejićeve salaše i Nemanovce JKP "Vodovod i kanalizacija" slalo između 160 i 180 cisterni, u proseku svakog drugog dana.

Izvođač radova je preduzeće "Graditelj NS", a investicija, vredna 56.5 miliona dinara, finansira se iz kapitalnih investicija, iz budžeta Grada Novog Sada. Po njihovom završetku, meštani Pejićevih salaša i Nemanovaca imaće uredno vodosnabdevanje u budućnosti.

  • Dijana

    21.12.2014 21:38
    voda
    Za svaku pohvalu postovanje rokova i realizacija vodosnabdevanja
  • berolina

    21.12.2014 15:34
    hleb nas nasusni
    ...da je pameti, koliko se samodoprinosa Cenej naplacao u "gracku kasu", zadnjih sesdesetak godina, trebale su dosad SVI SALASI dobiti pijacu vodu i to u POZLACENIM CEVIMA...mamicu vam lopovsku!


    w.
  • Ilija

    21.12.2014 09:04
    Gledam bre kakav smo narod, nakon koliko decenija dođe gradonačelnik i dovede vodu, a svi odmah po njemu ovakav i onakav je. Drugi su bili odlični onda (nisu ni dolazili).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti