"Čišćenje snega obaveza Novosađana"

U susret najavljenim snežnim padavinama, Gradska uprava za Inspekcijske poslove upozorava fizička lica, preduzetnike, pravna lica i odgovorna lica u pravnom licu da su u obavezi da čiste sneg i led na prilazima, kao i oko svojih lokala, poslovnih objekata ili zgrada.
U susret najavljenim snežnim padavinama, Gradska uprava za Inspekcijske poslove upozorava fizička lica, preduzetnike, pravna lica i odgovorna lica u pravnom licu da su u obavezi da čiste sneg i led na prilazima, kao i oko svojih lokala, poslovnih objekata ili zgrada.

"Budući da se u narednim danima prognozira pogoršanje vremenskih prilika, kao i snežne padavine, obaveštavaju se građani Novog Sada da je Odlukom o komunalnom uređenju Grada predviđeno da su u zimskim danima fizička i pravna lica, odgovorna lica u pravnom licu i preduzetnici dužni da redovno čiste led i sneg sa trotoara ispred svojih stambenih objekata i zgrada, prilazima objekata, poslovnih prostorija i ispred praznih placeva", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da sneg sa trotoara mora biti očišćen odmah, kako se ne bi zaledio. Sva fizička, pravna lica i preduzetnici su dužni da se pridržavaju i izvršavaju navedene obaveze. U suprotnom, inspektori Gradske uprave za inspekcijske poslove biće prinuđeni da podnose prijave Prekršajnom sudu zbog neizvršavanja obaveze po ovoj Odluci, kao i izdavanje prekršajnih naloga.
  • Ćevara

    28.12.2014 10:55
    Apelujem na Grad Novi Sad !!
    Organizujte neki vid dobrovoljnih akcijaša koji će pomoći starim i nepokretnim da se taj sneg očisti!!
    Kao onomad kad smo punili džakove sa peskom...
    Organizujte druženje, sendviče i kuvano vino i eto omladine...
  • Ćevara

    28.12.2014 10:53
    Apel Komunalnoj Policiji!!
    Molio bih Vas da pre nego štpo počnete da kažnjavate za neočišćene trotoare PRVO pozvonite na vrata gradjana da vidite ko sve živi u tim kućama!!!
    Ako žive neki debelguzići kaznite ih duplo, ako živi neka bakica od 80 godine, i još sama, pomozite joj - uzmite lopatu i vas tri momčine iz patrole očistite taj sneg!! Ako joj od njenih 18.000 penzije naplatite i 5000 kazne bolje da se ubije!! Shvatate?? Nije teško biti fin, biti čovek!!
  • ns

    28.12.2014 06:40
    Parking servis
    Molim komunalnu inspekciju da kazni parking servis jer nije ocistio parking prostor koji je "njihov" i naplacuje ga. Zelim da vidim direktora i sve njegove savetnike (rodbinu- pravu i stranacku) da ociste prostor od koga dobijaju nenormalne plate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti