FOTO: Bilbord kod Merkatora opasan po bicikliste

Novosadska biciklistička inicijativa upozorila je danas na novogodišnji bilbord kod Merkatora zbog kojeg biciklisti mogu da se povrede.
Novosadska biciklistička inicijativa upozorila je danas na novogodišnji bilbord kod Merkatora, zbog kojeg biciklisti mogu da se povrede.

"Na slučaj bilborda kod tržnog centra Merkator, skrenuli su nam pažnju upravo novosadski biciklisti, koji su nam se požalili da je reklama spuštena dodatno van konstrukcije što znači da biciklista može glavom da je zakači i povredi se", kaže za 021.rs predsednik Novosadske biciklističke inicijative Marko Trifković.

Kako dodaje, navedeni problem je isti kao kod brojnih trafika u gradu, čije su vratnice u profilu biciklističke staze, kao i prednji trapovi parkiranih automobila. "Biciklistička staza da bi bila upotrebljiva i bezbedna, prosto mora biti prohodna u celom profilu, što znači i u visini i u širini", kaže Trifković za naš portal.

Pojedini Novosađani najavili su žalbu komunalnoj policiji ovim povodom, dok su NSBI aktivisti već uputili žalbu na adresu tržnog centra Merkator. (Suzana Stojićević)

  • MonteDushano

    29.12.2014 08:15
    Hej, biciklisti, ponesite dugačke šipke i polupajte to čudo od glupavog bilborda koji je tik iznad glava na toj stazi za bicikliste! Nije to bahatost, oglašivači su toliko bahati da se ne može porediti ni sa čim.
  • pola viagre

    28.12.2014 10:43
    Opasnija je situacija na stazi preko puta zavoda za transfuziju u Hajduk Veljkovoj,tamo i kao pešak možeš zakačiti glavom bilbord.A što se tiče prepreka i opasnih mesta za bicikliste,po gradu ih je nebrojeno,od ispucalog betona,asfalta,visokih ivičnjaka,bandera i stubića,reklamnih panoa za frizeraje i pizze postavljenih tik do staze,betonskih kugli i raznoraznih prepreka koje su namenjene za automobile a koje su pogubne za bicikliste,suženja ili nedovršeni i neobeleženi radovi u neosvetljenom "bulevaru" Jaše Tomića koje smo neko veče jedva preživeli...raznorazni prestanci biciklističkih staza i stapanje sa kolovozom i pešački stazama,ili čak sa livadama i pružnim prelazima,barikadama za slonove i kamile itd,itd,itd...Ko ne vozi bicikli po gradu nema pravo ovde išta da piše!Tačka!
  • Ivan

    28.12.2014 10:41
    @Fox
    partija?
    vidiš to ti je dobra ideja....
    pa još više da te jedimo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti