Evo kako se prave ćevapi - na fruškogorski način

Ćevap je jedno od omiljenih jela velikog dela ljudi sa predela Balkana, a postoje brojni načini pravljenja ove ukusne hrane.
Evo kako se prave ćevapi - na fruškogorski način
Foto: Pixabay
Novi Sad se nalazi u blizini Fruške gore, a da li ste znali da postoji upravo - fruškogorski ćevap.
Rekli bismo i da, ukoliko ne vidite razliku od svog redovnog načina pravljenja ovog ukusnog jela, verovatno od početka pravite ćevap na fruškogorski način.
Recept
 
Za četiri osobe potrebno je kupiti 1 kilogram svinjskog mesa od karea. Mesara zamolite da vam meso iseče u debljini od 1 centimetra.
 
Meso oprati u hladnoj vodi, posoliti ga i tako posoljeno ostaviti 15 minuta da odstoji.
 
Zatim spremiti žar na kome će se peći ćevap.
 
Staviti roštilj na žar, zagrejati ga i po njemu poređati svinjsko meso.
 
Kad jedna strana bude pečena, prevrnuti meso, posuti ga solju i biberom, a dok se peče druga strana, iseći 5-6 glavica crnog luka sitno ili na režnjeve i metnuti u jednu veću šerpu.
Kad je i druga strana ćevapa pečena, skinuti ga sa roštilja i spustiti u luk.
 
Meso dobro protresti, a zatim ćevap služiti.
 
Prijatno!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • Nimbus

    18.08.2023 18:06
    Ha-ha-ha! Odlicna fora. Znaci, klasicne krmenadle sa rostilja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Jedna varijanta pite s krompirom ili krompiruše

Krompiruša je jedno od onih jela koje miriše na detinjstvo, na dom i jednostavnu, toplu kuhinju. Skromna, a bogata ukusom, ova pita idealna je za doručak, lagani ručak uz čašu jogurta, ili večeru.

Krofne na malo zdraviji način

Danas vam donosimo recept za zdrave krofne koje su pečene (ne pržene), napravljene od zdravih sastojaka, ali i dalje ukusne.