Mari zaustavio Đokovića i osvojio Rodžers kup

Novak Đoković je poražen u finalu Rodžers kupa u Montrealu od Britanca Endi Marija rezultatom 2:1.
Novak Đoković je poražen u finalu Rodžers kupa u Montrealu od Britanca Endi Marija rezultatom 2:1.

Mari, koji će od ponedeljka biti drugi reket sveta je posle skoro tročasovne borbe  slavio sa 6:4, 4:6, 6:3, čime je deveti put dobio Srbina, u 28. međusobnom okršaju.

Mari je maksimalno koristio slab Đokovićev servis, sjajnim bekhendima i agresivnom igrom na mreži diktirao ritam, te osvojio četvrti trofej u godini, a 35. u karijeri. S druge strane, Đoković je poražen od Marija posle osam uzastopnih pobeda, ne uspevši da iskoristi čak osam brejklopti u trećem setu.

Tako je propustio šansu da osvoji svoju 55. titulu. Novu priliku imaće već sledeće sedmice na mestu gde nikad nije slavio, Sinsinatiju.

Na samom startu meča videlo se šta će praviti problem Đokoviću celo veče - servis. Novak je retko ubacivao prvi, što je Mari sjajno koristio i brzo stigao do brejka. Bilo mu je potrebno šest šansi, ali je oduzeo servis Đokoviću, te poveo 4:1.

Imao je Britanac još dve brejk prilike u šestom gemu, ali se Srbin odbranio, a onda prešao u kontranapad i iskoristio prvu brejk priliku te uzvratio, za izjednačenje 4:4. Međutim, Mari nije izgubio momentum, nastavio je sjajnim bekhendom da drži Đokovića na osnovnoj liniji, te novim brejkom stigao do 1-0.

Đoković se budi na otvaranju drugog seta, odmah pravi brejk i popravljenim servisom stiže do 3:1. Međutim, to nije uplašilo Britanca koji u šestom gemu koristi novu krizu Đokovićevog servisa i vraća brejk, ali Novak mu odmah uzvraća te dobija drugi set istim rezultatom za 1-1.

Prvi reket sveta dobro ulazi u odlučujući set, stiže do brejk prilike, koju ne koristi, što mu se brzo osvetilo. Mari već u sledećem gemu oduzima servis Đokoviću, a onda sigurnom igrom stiže do 3:1.

Usledio je verovatno ključni gem meča, Đoković je svim silama traži ribrejk, preokrenuo 15:40 i šest puta stizao do brejk lopte, ali je Mari raznovsnom igrom, volejima, forhendima, bekhendima i izlaskom na mrežu uspeo da se odbrani, a onda servisom preokrene i spase gem. To je bio prelomni trenutak meča, Mari se fokusirao na svoje servis pa prepušta Đokoviću bez prave borbe njegov, uspeva da spase tri brejk lopte i ostane u igru još malo, ali nije imao snage za preokret.

  • Deka

    17.08.2015 11:04
    Nole je nepobediv !!
    Ne moze njega niko da pobedi! Niko nije bolji od njega!! Svi Noletovi porazi su njegovom zaslugom, njegovom losijom igrom a ne boljom igrom protivnika!
    Oni mogu koliko su vec pokazali da mogu a Nole je iznad njih!!!
    Nole je Kralj tenisa i tacka!!!
  • 17.08.2015 06:27
    srbin
    "Neugodan bol u predelu desne ruke" pre par dana je bila najava da će izgubiti u finalu! Lakše mu je da mu za vratom diše Marej nego Nadal ili ne daj bože Federer! Zaboravili Vimbldon od pre dve godine!!!
  • Kalauz

    17.08.2015 04:49
    Nole je kao pravi patriota poslušao našeg predsednika kokem je engleska kraljica posle Wimbldona pisala da ga zamoli da malo oslabi svoje forhende i bekhende jer nisu mogli da navijaju za svoje omiljene - Federera i Mareja. Eto sad ih je oslabio i Englezi mogu da se raduju kao i što se mi radujemo što ne puštaju azilante u svoju prebogatu zemlju a nas siromašne teraju da ih primamo, lečimo, častimo itd.
    Orvel je za Englesku kazao da bi bila hladno i nevažno ostrvo i da bi živeli od haringe i krompira da nisu osvojili kolonije i porobili crnce da rade za njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.