Srbija pobedila Kanadu sa 3:2

Ženska teniska reprezentacija Srbije pobedila je reprezentaciju Kanade sa rezultatom 3:2, a pobedu je doneo dubl u sastavu Krunić – Jovanovski.
Ženska teniska reprezentacija Srbije pobedila je reprezentaciju Kanade sa rezultatom 3:2, a pobedu je doneo dubl u sastavu Krunić – Jovanovski.

Dubl je savladao kanadsku kombinaciju Fišman – Pelitije rezultatom 7:6, 6:4 i izborio opstanak u Svetskoj B grupi Fed kupa.

Naše teniserke su lako povele sa 4:0, pa 5:1 u prvom setu, ali su se Kanađanke vratile u igru. Srećom, mlade reprezentativke su dobro odigrale u taj-brejku, iskoristile su drugu set loptu i stekle psihološku prednost pred drugi set. U tom delu igre Kanada je povela sa 2:0, ali su Bojana i Aleksandra uspele da preokrenu rezultat.

Važno je i to da su teniserke konačno osvojile odlučujući poen u dublu, posle nesrećnih poraza od Rusije i Slovačke u prethodnim mečevima.

Jovanovski je na početku dana savladala Rebeku Marino sa 7:6, 6:3 i tako osvojila drugi bod za Srbiju, ali su gošće uspele da izjednače preko Aleksandre Voznijak, koja je ubedljivo savladala Anu Jovanović sa 6:0, 6:4.

Mogući protivnici Srbije u baražu su ekipe Slovačke, Australije, SAD i Francuske.
  • Limanka

    08.02.2011 18:08
    Svaka cast
    Svaka cast devojkama ali svaka cast i Jeleni Jankovic koja igra za reprezentaciju od 14. godine. Nemojte zaboraviti da ove devojcice ne mogu bez Jelene protiv boljih selekcija. Ovo je ipak bila Kanada a verovatno je postojao i dogovor da Jelena ne igra. Ana je vec druga prica.
  • kuholin

    07.02.2011 21:13
    zahvalnost
    svaka cast mladim devojkama na pokazanoj igri i zalaganju.

    sto se tice "MATORKI" njima bi se samo zahvalio na svim partijama koje su dobro i lose odigrale za Nacionalni tim kao i singlove.

    niko ne moze vecno biti na vrhu, nekad treba da dodje do smene generacija, uskoro cemo uzvikivati neka nova imena. neka Jelene i Ane na Floridi i u casopisima, zasluzile su!
  • Jan Chi

    07.02.2011 14:46
    Cika Mile, slazem se sa tobom u vezi Ane and Jelene, nije lepo da bas nijedna od njih dve ne igra za reprezentaciju, pare su im kanda vaznije kao i slikanje za casopise. Ali, one su vec odigrale veci broj meceva za nasu zemlju i dale su puno lepog u ne toliko dalekoj proslosti. Ovo je bila velika prilika i ispit zrelosti za nesto mladje devojke da se dokazu i da i mi vidimo izbliza u kavoj su formi. Nikad se ne zna da li bi recimo Ana izgubila svoj mec. Pokazalo se da srrski zenski tenis ima dobru buducnost i neke nove klinke dolaze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.