FOTO, VIDEO: Šta nudi najskuplja avionska karta na svetu

"Etihad ervejz" nudi povratnu kartu od Londona do Melburna koja košta za 70.500 evra.

To podrazumeva boravak u "penthausu na nebu" – apartmanu "The Residence" u najvećem putničkom avionu na svetu.

Ova cena je nadmašila do sada najskuplju avionsku kartu na relaciji Njujork-Mumbaj koja je koštala oko 66.630 evra.

Kupcima ove karte na raspolaganju će biti trosobni apartman u "erbasu A380-800", sa ličnim batlerom i kuvarom. Na raspolaganju će im biti i dnevni boravak, spavaća soba i kupatilo sa tuš-kabinom.

Apartman "The Residence" prvi je trosobni apartman na jednom komercijalnom letu i pomogao je kompaniji "Etihad ervejz" da osvoji brojne nagrade za putovanje prvom klasom.



Apartman je ukupne površine od 12 kvadratnih metara, nalazi se na gornjoj strani aviona A380 i prima jednu ili dve osobe. Dnevni boravak ima 32-inčni LCD televizor, kauč prekriven kožom i dva trpezarijska stola, gde vrhunski batleri služe jela koja su pripremili kuvari u avionu.

Iz hodnika se ulazi u spavaću sobu koja se može pohvaliti velikim bračnim krevetom koji je prekriven dizajniranom italijanskom posteljinom. Na zid je fiksiran 27-inčni LCD TV.

Pre sletanja putnici se mogu osvežiti u kupatilu koje ima tuš, ogledalo i fen za kosu.

Troškovi avionske karte uključuju i luksuzni prevoz do aerodroma, privatno prijavljivanje na let (čekiranje karte), pristup privatnom salonu i osobu zaduženu za prtljag.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.