Beograđanka ronila sa ajkulama ubicama u Šarm el Šeiku

Beograđanka Gorana Nastasić, koja već pet godina radi kao instruktor ronjenja u Egiptu, pre nekoliko dana našla se oči u oči sa ajkulama koje su se odnedavno pojavile u letovalištu Šarm el Šeik.
Ne znajući da su nemani već ubile jednu ženu, Beograđanka je tog dana ušla u vodu i zaronila.

Pored Nemice, koja je poginula, ajkule su u prethodnih deset dana povredile još tri osobe iz Rusije i jednu iz Ukrajine, a među našim turistima nema povređenih.

"Ronila sam baš onog dana kada su ajkule pojele jednu Nemicu i videla ih! Išli smo na ronjenje iako su nam neki ljudi s broda dovikivali da ima ajkula. Odgovorila sam im da ronim godinama. Već pet godina vodim ronjenje na jugu, gde se u stvari nalaze prave ajkule, i sa njima nikada nije bilo problema u dubini" priča za Press Beograđanka, koja se preksinoć vratila u Srbiju sa grupom turista iz Hurgade i Šarm el Šeika.

S namerom da se sazna koliko tačno naših turista trenutno boravi u Šarm el Šeiku i šta se dešava sa opasnim nemanima, kontaktirana je ambasadu Srbije u Kairu, u kojoj je Pressu rečeno da se za sve informacije obrate internet pretraživačima Gugl i Jahu.

Naučnici koji istražuju vode Crvenog mora zaključili su da su kupače kod obale Šarm el Šeika napale najmanje dve ajkule. Napadi su se dogodili u pojasu dugom pet kilometara duž obale, što po naučnicima koji istražuju more ukazuje da se ajkule okupljaju u području gde su navikle da dobijaju hranu. Morske biologe, međutim, zabrinjava to što zasad ne znaju koliko je ajkula razvilo ukus za ljudsko meso, što komplikuje lov.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.