Atraktivnija letovanja u blizini metropola

Ukoliko ste od onih koji ne žele da im ceo odmor prođe u izležavanju na plaži, idealno je da isplanirate svoj odmor u blizini neke od evropskih prestonica, jer ćete tako spojiti i lepo i korisno.
Ukoliko ste od onih koji ne žele da im ceo odmor prođe u izležavanju na plaži, idealno je da isplanirate svoj odmor u blizini neke od evropskih prestonica, jer ćete tako spojiti i lepo i korisno. Letovališta u blizini Venecije, Barselone i Soluna nude vam odličnu kombinaciju odmora, zabave, dobrog šopinga i razgledanja kulturnih znamenitosti, a na vama je samo da odaberete destinaciju koja vam se naviše dopada, prenosi SuperOdmor.

Solun - Paralija i Nea Kalikratija
Srpski turisti se rado odlučuju za letovanje u Grčkoj, a većina ih na putu do mora prođe kroz Solun, meku šopinga. U blizini Soluna nalazi se veliki broj letovališta, a među najpopularnijima su svakako Paralija i Nea Kalikratija, koje karakteriše predivno plavo more, umerena klima, maslinjaci i šarmantni restorani duž obale.
Do Soluna možete otići ili u odlasku ili u povratku, a ovaj grad bio je jedan od najznačajnijih u Vizantijskom carstvu, te stoga i pun istorijskih i kulturnih znamenitosti, važnih za upoznavanje sa grčkom tradicijom. Svakako su obavezne posete planetarijumu, Arheološkom muzeju, Muzeju vizantijske kulture, ali i Olimpijskom muzeju.
Šoping centri su još jedan razloga za obilazak Soluna jer su lokalni trgovci poznati po kvalitetnoj izradi predmeta od kože, a tu su i nezabilazni slatkiši, kafa i maslinovo ulje.

Venecija - Lido di Jezolo
Venecija je pravi magnet za turiste već veoma dugo, i to iz više razloga. Grad je prava riznica istorijskih znamenitosti i bajkovitih priča vezanih za velelepna zdanja načičkana duž kanala, kojima i danas lenjo krstare gondole sa zaljubljenim parovima. Tu su Duždeva palata, koja ostavlja bez daha, most Rialto, Crkva Svetog Marka, uske trgovačke ulice i brojne zanatske radnje i poslastičarnice koje mame širokim asortimanom najboljeg sladoleda. Na svega 25 kilometara od grada nalazi se letovalište Lido di Jezolo, čija popularnost je naglo porasla u protekloj deceniji, prvenstveno zahvaljujući blizini Venecije.
Duž plaže duge 15 kilometara nalaze se brojni hoteli i barovi, a sve vrvi od turista i života. Kupanje u Jadranskom moru za mnoge je nezamenljivo, a zbog velikog broja turista iz čitave Evrope i noćni život ovog letovališta je raznovrstan, te u jeku sezone žurke traju po čitavu noć.

Barselona - Ljoret de Mar
Ljoret de Mar, pravi mediteranski priobalni gradić i jedno od najpopularnijih letovališta Kosta Brave, nalazi se na 75 kilometara od Barselone, prestonice Katalonije.
U Ljoret de Maru postoji desetak plaža od kojih je najduža oko dva kilometra i poznata je po svom belom pesku i čistom moru, zbog čega godinama nosi plavu zastavicu. U okolini postoji više arheoloških nalazišta iz vremena Rimljana i Grka, ali se turisti prevashodno vode dobrom uslugom, odličnim hotelima i zabavom koja ne prestaje od jutra do večeri. Ovo letovalište je naročito popularno kod mlađe populacije.
Do Barselone se stiže za par sati autobusom, a potom sledi višesatno razgledanje parka Guelj, crkve Sagrada familija, Kolumbov spomenik, te čuveno šetalište Rambla.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.