Manje turista u Crnoj Gori u julu

Prema podacima Zavoda za statistiku Crne Gore u julu ove godine ostvareno je 3,1 odsto manje dolazaka turista, odnosno 3,6 odsto manje noćenja u odnosu na isti mesec prošle godine.
Prema podacima Zavoda za statistiku Crne Gore u julu ove godine ostvareno je 3,1 odsto manje dolazaka turista, odnosno 3,6 odsto manje noćenja u odnosu na isti mesec prošle godine.

Prvi put od 2009. godine, od kada na internet sajtu Monstata postoje podaci o broju turista, objavljeno je da je bilo manje gostiju u nekom letnjem mesecu.

U Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore smatraju da su u pitanju Monstatovi preliminarni podaci i da nisu obuhvaćeni kompletni podaci, kao na primer podaci za Herceg Novi.

"Očekujemo da će u narednih nekoliko dana, nakon obrade svih podataka, Monstat objaviti konačne statističke podatke za juli, kao i kumulativne podatke za prvih sedam meseci 2013. godine", kažu u NTO.

Međutim, u izveštaju Monstata ne pominje se da se radi o preliminarnom izveštaju i da deo podataka za Herceg Novi nije potpun.

Ovaj grad, naime, jedan je od onih u kojima je zabeležen pad broja gostiju - u julu prošle godine Herceg Novi je posetilo 72.000 gostiju, dok je podatak za juli ove godine 53.700 turista.

Manje gostiju zabeleženo je u većim turističkim centrima u odnosu na isti mesec prošle godine, a manjak od nekoliko hiljada turista beleže i Tivat, Ulcinj i Podgorica.

  • Steva-NS

    05.09.2013 09:24
    Teško će napuniti kapacitete pored raznih "kruzera",fekalija i cena i usluga!Za mene važi,bio i nikad više.
  • stefan

    05.09.2013 00:58
    Kakva im je usluga i cene i to je previse turista
    pa niko normalan nece ici u crnu goru na letovanje i potrositi mnogo para ni na sta i pritom se kupati na prljavom i hladnom moru. sve sto ima crna gora imaju i sve ostale destinacije koje su mnogo jeftine i zanimljivije. svako bira gde mu je lepse i jeftinije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.