Er Srbija uvodi prtljag po komadu

Na letovima Er Srbije ubuduće će važiti nova pravila za prevoz prtljaga, usaglašena sa standardima evropskih avioprevoznika, saopšteno je iz te kompanije.

Na letovima Er Srbije ubuduće će važiti nova pravila za prevoz prtljaga, usaglašena sa standardima evropskih avioprevoznika, saopšteno je iz te kompanije.

Tako će se, kako navode, umesto dosadašnjeg koncepta po težini, na letovima Er Srbije ubuduće primenjivati koncept po komadu predatog prtljaga.

U saopštenju se navodi da će putnici Er Srbije koji budu rezervisali ili kupovali svoje karte od 1. marta, a za putovanja od 1. maja 2014, moći u ekonomskoj klasi besplatno da prevezu jedan prtljag maksimalne težine 23 kilograma, a u biznis klasi dva prtljaga težine 32 kilograma svaki.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić rekao je da je ta promena važan korak u cilju prilagođavanja uslovima transporta evropskih aviokompanija.

Iz Er Srbije navode da će, nalik na praksu aviokompanija širom sveta, svaki predati prtljag koji prelazi dozvoljenu težinu, broj i dimenzije određene novim uslovima biti posebno naplaćivan.

  • Za Anonimus

    26.02.2014 15:01
    Sve veće evropske avio kompanije primenjuju pravilo jednog prtljaga po osobi. Neke dozvoljavaju prtljag težine 23, a neke 32kg. Ne vidim šta je tu neobično. Naputovao sam se, hvala Bogu, tako da znam iz iskustva.
  • Neupucena

    26.02.2014 13:49
    "Svaki predati prtljag koji prelazi dozvoljenu težinu, broj i dimenzije određene novim uslovima biti posebno naplaćivan."
    Koje dimenzije prtljaga treba da budu da se ne naplati dodatni prtljag?

    Isto tako koje su dimenzije i tezina rucnog prtljaga dozvoljene?
  • zorg5e

    25.02.2014 23:15
    Anonimus, prosto, nisi u pravu. Pravilo o 1 kom. prtljaga od 23kg (iliti 50 funti) na unutar-kontinentalnim letovima od pamtiveka primenjuju, pa idemo: Lufthansa, Swiss, Austrian, KLM, Air France, British Airways, Virgin, Emirates, Air Berlin, Alitalia, SAS, Aeroflot, Turkish, Singapore... (uh, dosta, ovoliko sam stigao da isproveravam po sajtovima, a dosta sam i licno iskusio). I, je li, Etihad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.