Sajam venčanja u toku

Peti Beogradski sajam venčanja "Belgrade Wedding Show" počeo je danas u hotelu "Metropol Palace", a tema ovogodišnjeg izložbenog salona je susret modernog i tradicije, odnosno kako napraviti moderno venčanje inspirisano tradicijom.

Peti Beogradski sajam venčanja "Belgrade Wedding Show" počeo je danas u hotelu "Metropol Palace", a tema ovogodišnjeg izložbenog salona je susret modernog i tradicije, odnosno kako napraviti moderno venčanje inspirisano tradicijom.

Organizator Sajma je magazin o dizajniranju i stilizovanju venčanja "Reci da".

Direktorka manifestacije Ivana Anđić rekla je novinarima da, pored sadržaja koji je usmeren isključivo ka budućim mladencima, svi gosti izložbenog salona mogu da posete i izložbu venčanica "Savršen trenutak". Anđić je dodala da je izložba bazirana na dva segmenta, od kojih je prvi moderno venčanje u okviru koga su izložene venčane haljine dama sa javne scene Srbije, poput haljina književnice Isidore Bjelice, glumice Slobode Mićalović, pevačice Jelene Tomašević, voditeljke Nikoline Ristović i manekenke Danijele Dimitrovske Amidžić.

Drugi segment, prema njenim rečima, prikazuje tradicionalno venčanje ilustrovano kroz izložbu fotografija građanskih venčanja s kraja 19. i početka 20. veka. Taj tradicionalni segment izložbe organizovan je u saradnji sa Muzejom Vojvodine. Osim izložbenog dela, prvog dana "Beogradskog sajma venčanja" biće održana tribina "Oženi me uz aplauz", a na kojoj će se raspravljati o tome da li treba promeniti prezime nakon udaje.

Učesnici tribine biće ličnosti iz javnog života koji imaju različite stavove o zadržavanju ili promeni prezimena, u skladu sa svojim karijerama, verovanjima i životnim opredeljenjnima: novinari RTS-a Vesna Dedić i Slavko Beleslin, voditelj Pinka Ognjen Amidžić i matičarka iz Beograda Gordana Zorić.

Ideje i usluge u dizajniranju jedinstvenog dana na "Beogradskom sajmu venčanja" ponudili su saloni venčanica, restorani, dekorateri, cvećari, agencije za dizajn i organizaciju venčanja, zlatari, poslastičari, fotografi i modni ateljei.

Inače, karakteristična bela haljina za venčanje ušla je u širu upotrebu tek 90-ih godina 19. veka, a taj običaj se često vezuje za venčanje Viktorije i princa Alberta 1840. godine, kada se kraljica na svečanom činu pojavila u raskošnoj beloj haljini od skupocene čipke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.