Novosadski informativni portal 021

Život

Poze u kojima veličina nije bitna

Iako za vođenje ljubavi nikom ne trebaju uputstva, poneka smernica dobro dođe, posebno ako se radi o muškarcima koji su iznad ili ispod prosečno obdareni.

Pet tipova muškaraca koji nisu za brak

Sigurno je da s 18 niste razmišljali da li je dečko koji vam se sviđa "materijal za brak". Ipak, sada kada ste stariji i pametniji, to je jedna od stvari koja je poželjna.

U Evropi pet miliona osoba sa autizmom

U Evropi živi oko pet miliona osoba sa autizmom, dok u Srbiji nema preciznih podataka, ali se pretpostavlja da ima dve do tri hiljade, saopšteno je povodom 2. aprila, Međunarodnog dana osoba sa autizmom.

FOTO: Grad koji guta pustinja

Nekada davno bio je dom stotinama nemačkih rudara koji su očajnički tražili sreću u namibijskoj pustinji. Međutim, samo 100 godina pošto je Kolmanskop izvirio iz peska kao oaza u sred Namiba, ponovo se vraća prahu iz kog je potekao.

Mikročip koji sprečava gojaznost

Naučnici su u završnoj fazi dizajniranja implanta u vidu mikročipa, koji bi trebalo da spreči pojavu gojaznosti, tako što će kod korisnika suzbijati potrebu za hranom.

Sauna ubija spermatozoide

Zdravi muškarci koji idu u saunu imaju manji broj spermatozoida, a nastala šteta može potrajati nekoliko meseci.

Najlepše ostrvo na svetu je...

Iako mala, tropska država, Belize u Centralnoj Americi može da se pohvali najlepšim ostrvom na svetu, jer su turisti upravo ostrvo Ambergris Kaje postavili na vrh liste najlepših ostrva.

Pušačima kosti teže zarastaju

Pušenje može da uspori izlečenje nakon preloma kostiju, pokazalo je istraživanje grupe naučnika s američkog Univerziteta u Pensilvaniji.

Sve dobre strane vijagre

Mala plava pilula originalno je dizajnirana da leči plućnu hipertenziju – u pitanju je bolest koja izaziva zadihanost i grčeve u grudima. Pacijenti su nakon uzimanja vijagre počeli da dišu bolje, ali to nije bila jedina stvar koju su primetili...

Šta snovi govore o vašem zdravlju?

Iako ima izuzetno malo naučnih saznanja koja upućuju na to da snovi i određeni simboli u njima mogu da predvide realne zdravstvene simptome, postoje određeni dokazi koji ukazuju na to da više snova, čudni snovi ili ponavljajući snovi imaju važno značenje kada je u pitanju fizičko zdravlje.