Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Vulin: Ovo je poslednja godina vlasti DS bilo gde

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je večeras da će 2015. godina biti poslednja godina u kojoj će Demokratska stranka biti na vlasti bilo gde i bilo kada, kao i da se promene u Vojvodini neće zaustaviti.

EPS preti sečom struje već za dug od 5.000 dinara

Preteću "crvenu kovertu" za neplaćene račune za struju dobija svaki deseti potrošač u Srbiji, iako duguje svega 5.000 dinara. Na ovaj način EPS preti makazama 300.000 domaćinstava iako, prema novoj metodologiji, nema pravo da ih isključi ako imaju dug manji od 10.000 dinara.

EU uložila 75 miliona za obrazovanje u Srbiji

Evropska unija je od 2003. godine uložila 75 miliona evra za razvoj obrazovanja u Srbiji kroz pružanje tehničke pomoći, nabavku opreme i ulaganje u infrastrukturne projekte, rekao je zamenik šefa Delegacije EU Oskar Benedikt.

"Ukrajina će bankrotirati u julu"

Ukrajina u julu neće uspeti da isplati kamate na obveznice koje joj dospevaju na naplatu i bankrotiraće uz 19 milijardi dolara duga, jer  nema naznaka da će nesuglasice sa kreditorima biti rešene, procenjuje američka banka "Goldman Saks".

"Odluka o izručenju sve samo ne pravična"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je odluka Švajcarske da ratnog komandanta muslimana Srebrenice Nasera Orića izruči Bosni i Hercegovini politički motivisana, poručivši da to neće promeniti politiku Srbije i njen odnos prema svojim susedima.

Osoblje fakulteta masovno kralo bojlere, televizore i kompjutere

Komisije na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, koje su oformljene na zahtev Agencije za borbu protiv korupcije utvrdile su da su zaposleni na ovom fakultetu godinama odnosili fakultetsku imovinu - bojlere, orman sa policom i maskom za lavabo, kasetu sa točkićima, vitrinu sa čivilukom i vratima, televizore, kompjutere...

Članovi DSS i URS preleteli u SNS

Članovi Opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije u Kuli, kao i pojedini funkcioneri Ujedinjenih regiona Srbije, pristupili su Srpskoj naprednoj stranci.

Nestala devojka stigla kući u Sentu

Kristina Fenjsaroši (20), svršena gimnazijalka iz Sente, koja je nestala 3. juna u Londonu, a nakon četiri dana opsežne potrage, javila se majci iz jedne londonske bolnice, stigla je sinoć u svoj rodni grad Sentu.