Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Najavljeni studentski protesti širom Srbije

Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS) i studentski parlamenati državnih univerziteta u Srbiji zakazali su za iduću sedmicu studentske proteste u svim univerzitetskim gradovima Srbije zbog nezadovoljstva izmenama Zakona o visokom obrazovanju.

Državni udar u Severnoj Koreji?

Severnokorejska prestonica nalazi se u blokadi pošto je 27. septembra uvedena zabrana ulaska i izlaska iz Pjongjanga, preneo je danas britanski 'Telegraf' ukazujući na spekulacije o pokušaju državnog udara.

Dinar u ponedeljak na novom dnu

Dinar će u ponedeljak oslabiti prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 119,1253 dinara za evro, što je najslabija vrednost domaće valute u ovoj godini.

Vuk Bojović dobija ulicu u Jagodini

Gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović predložio je Skupštini grada da jedna ulica u Jagodini ponese ime nedavno preminulog direktora Zoo vrta u Beogradu i počasnog građanina Jagodine Vuka Bojovića (1940-2014).

Formira se tim za prikupljanje viškova hrane

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin najavio je formiranje nacionalnog koordinacionog tima za realizaciju projekta "prikupljanje i distribucija viškova hrane".

Prva Ikea u Srbiji krajem 2016.

Predstavnici Vlade Srbije i grada Beograda, potpisali su danas sa Švedskim proizvođačem namestaja "Ikea" memorandum o izgradnji prve robne kuće u Beogradu, kod Bubanj Potoka, koja bi trebalo da bude završena krajem novembra 2016. godine, a zaposliće 300 radnika.

Bramerc: Doživotna za Karadžića

Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju Serž Bramerc izrazio je uverenje da će Radovan Karadžić biti osuđen na doživotnu robiju.