Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ne rade Fejsbuk i Instagram

U poslednjih nekoliko sati korisnici u Srbiji imaju problema da otvore Facebook i Instagram ili da postuju nešto na ovim društvenim mrežama.

Insajder: 'Slučaj gondola' pred Vrhovnim kasacionim sudom

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije podnelo je tužbu Vrhovnom kasacionom sudu zbog odluke Upravnog suda da privremeno obustavi pripremne radove na izgradnji žičare "gondole" na Kalemegdanu, rečeno je Insajderu u tom Ministarstvu.

Evropska komisija otvara detaljnu istragu o Amazonu

Evropska komisija objavila je da otvara detaljnu istragu o američkom gigantu u onlajn trgovini Amazonu zbog sumnje da krši evropske mere za zaštitu konkurencije, koristeći podatke nezavisnih prodavaca koji prodaju preko njegovog sajta.

Poverenica osudila mizogine, seksističke i uvredljive komentare Šešelja

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije je danas osudila mizogine, seksističke i krajnje uvredljive komentare koje je narodni poslanik Vojislav Šešelj uputio novinarki lista "Danas" Snežani Čongradin, a pozvala je nadležne i da hitno utvrde ko stoji iza napada na urednicu portala kolubarske.rs Dariju Ranković.

Senta: Park i spomenici u čast Stevana Sremca i Stevana Raičkovića

U čast velikana srpske književnosti Stevana Sremca i Stevana Raičkovića, u gradskom parku u Senti svečano je obeležen završetak projekta "Sentaizam", koji je imao za cilj uređenje javnog parka, podizanje spomenika dvojici književnika i očuvanje njihove kulturno-književne zaostavštine.

Preminuo pisac Andrea Kamileri

Sicilijanski pisac Andrea Kamileri koji je osvojio verne obožavatelje širom sveta serijom romana o sicilijanskom komesaru Montalbanu, umro je u 94. godini, objavila je danas rimska bolnica.

U Albaniji zabranjeni spotovi Cece

Agencija za audiovizuelne medije (AMA) Albanije upozorila je albansku javnu radioteleviziju RTSH zbog emitovanja pesama Svetlane Cece Ražnatović, supruge pokojnog Željka Ražnatovića Arkana, a nakon žalbi da je u programu namenjenom manjinama emitovan spot srpske pevačice.