Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Građani Srbije i BiH tuže SPC zbog pedofilije

Grupa državljana Srbije i Bosne i Hercegovine je početkom marta pred Visokim sudom u Londonu zvanično najavila podnošenje tužbe protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC) zbog pedofilije kojoj su bili izloženi od strane sveštenika u toj verskoj instituciji.

SBB tvrdi da je detaljno opravdao povećanje cena usluga

Početkom godine kompanija SBB povećala je cenu osnovnog paketa sa 1.295 na 1.395 dinara što je cena koju neki drugi provajderi imaju. Uprkos tome, Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak kojem ispituje da li je taj postupak opravdan.

UN traži od Srbije da zabrani fizičko kažnjavanje dece

Komitet UN za prava deteta uputio je Srbiji 41 preporuku šta treba da se uradi da bi se dodatno unapredila Konvencija o dečijim pravima, među kojima je i eksplicitna preporuka da se zabrani telesno kažnjavanje dece, izjavila je direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović.

Stara Pazova: Zloupotreba službenih vozila u stranačke svrhe

Službene automobile mimo zakona u stranačke svrhe koristila je Srpska napredna stranka (SNS) posebno u predizbornoj kampanji, ali i na sam dan održavanja lokalnih izbora u Beogradu, piše danas Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE).