Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Čak 28.187 osoba tražilo azil u Srbiji

Od početka 2015. godine 28.187 osoba izrazilo je nameru da traži azil u Srbiji, najviše iz Sirije, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Lončar: Izolovana bakterija, ali nije jedini uzrok infekcije

Prema poslednjim nalazima epidemiologa, izolovana je bakterija "klebsijela", ali nije sigurno da je to jedini uzrok infekcije kod pacijenata u Urgentnom centru, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar navodeći da je situacija trenutno pod kontrolom i da nema novih slučajeva. 

U požaru u hotelu 10 poginulih

Najmanje 10 ljudi je poginulo i 13 je povređeno u požaru koji je izbio u jednom restoranu i proširio se na hotel pun gostiju na severu Indije, saopštila je danas indijska policija.

Za kamate ćemo 2017. plaćati koliko i Grčka

Srbija nema nikakvog prostora za povećanje plata i penzija uprkos tome što se fiskalna konsolidacija odvija po planu. Država samo za plaćanje kamata izdvaja više nego za sve javne investicije, a do 2017. ćemo se po tome izjednačiti i sa Grčkom.

Vaučeri važe tek od avgusta, prijave u "Pošti"

Vaučeri za odmor u Srbiji sa popustom od 5.000 dinara važiće od 1. avgusta do kraja novembra ove godine, a svi zainteresovani mogu da se prijave u "Pošti", potvrdio je ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić.  

Počinje suđenje Oliveru Duliću

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas počinje suđenje bivšem ministru za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Oliveru Duliću koji je optužen za zloupotrebu službenog položaja prilikom izdavanja dozvola preduzeću "Nuba invest".

Migrantima u Makedoniji dozvoljena 72 sata

Poslanici u makedonskom parlamentu usvojili su danas izmene Zakona o azilu i privremenoj zaštiti, prema kome izbeglice/migranti koje prolaze kroz Makedoniju mogu da "izraze nameru za traženje azila", što će im omogućiti legalan boravak u zemlji u naredna 72 sata, a za to vreme će moći ili da zatraže azil ili da napuste zemlju.