Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Grafiti "OVK" i "Kosova" u porti Zočišta

Na ogradi u porti manastira Sveti Vrači u Zočištu kod Orahovca, nepoznati počinioci ispisali su grafite "UCK" (Oslobodilačka vojska Kosova) i "Kosovo", što je Eparhija Raško-prizrenska ocenila kao novu provokaciju.

Ketrin Ešton ostaje savetnica EU za Iran

Ketrin Ešton će ostati specijalna savetnica EU za pitanje nuklearnih pregovora sa Iranom uprkos tome što više nije šef EU za spoljnu politiku, saopšteno je iz Evropske unije.

Nikolić sutra s Putinom o Južnom toku

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sutra će u direktnom telefonskom razgovoru sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razmotriti novonastalu međunarodnu situaciju, javila je večeras Radio-televizija Srbije.

Pobegao Švajcarac kidnapovan 2012. na Filipinima

Švajcarac koga je 2012. kidnapovala filipinska islamistička militantna grupa Abu Sajaf je danas uspeo da se spase, iskoristivši napad vojske na njegove otmičare u dubokoj džungli na južnom filipinskom ostrvu Džolo, oko 1.000 kilometara južno od Manile, saopštio je portparol filipinske armije.

Kanada ne planira vazdušne napade na Siriju

Kanada ne planira da sledi svog suseda Sjedinjene Američke Države i da izvodi vazdušne udare na položaje Islamske države u Siriji, rekao je danas ministar spoljnih poslova Kanade Džon Berd.

Kazna za advokate iz Crne Gore koji rade u Srbiji

Predsednici Advokatskih komora Srbije i Crne Gore Dragoljub Đorđević i Zdravko Begović razmatrili su na današnjem sastanku informacije da pojedini advokati iz Crne Gore koriste obustavu rada srpskih advokata i rade u sudovima u Srbiji, a Begović je najavio da će svi takvi slučajevi biti procesuirani.

Deca poslanika ostaju bez paketića

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je jednoglasno usvojio odluku da se dva miliona dinara, koliko je predviđeno za paketiće za decu poslanika i zaposlenih u skupštinskim službama preusmere na račun Fonda za zdravstvo za kupovinu neophodne opreme za dečje bolnice.