Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zatvorenik osvojio 41 odsto glasova u sučeljavanju s Obamom

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama doživeo je politički šok na demokratskim preliminarnim izborima u Zapadnoj Virdžiniji, pošto je jedan zatvorenik koji se kandidovao osvojio 41 odsto glasova u direktnom sučeljavanju s njim, pišu američki mediji.

Među švercerima kokaina i državljanin Srbije

Međunarodnom policijskom akcijom "Jadera" koja je trajala više meseci razbijena je organizacija grupe hrvatskih državljana da morskim putem prošvercuje 174 kilograma kolumbijskog kokaina u Evropu, saopštila je hrvatska policija, navodeći da je u akciji osim devet hrvatskih i jednog kolumbijskog državljanina, uhapšen i jedan državljanin Srbije.

Vatrogasci silovali kolegu?

Grupa od 13 francuskih vatrogasaca privedena je posle tvrdnje jednog od njihovih novih kolega da je bio silovan na takozvanoj prijemnoj ceremoniji, koja je snimljena mobilnim telefonom, saopštili su zvaničnici.

Dinar sutra slabiji za 15 para

Dinar će sutra oslabiti za 15 para i premašiće granicu od 112 za jedan evro jer će zvanični srednji kurs biti 112,1457 dinara, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Pobegao lažni naučnik

Beogradska policija raspisala je potragu za Stefanom Vlajkovićem, srpskim mladim "naučnikom", koji je falsifikovao ocene na Fizičkom fakultetu, prevario Tehnički univerzitet u Cirihu, Fond za mlade talente i pokušao da obmane čak i NASA.

Nestao ruski avion sa 46 putnika

Ruski putnički avion Suhoj sa 46 biznismena i ruskih predstavnika nestao je tokom demonstracionog leta iznad zapadne Jave u Indoneziji.

Novi Sad Deviću mora da plati 11,6 miliona evra

Novosadski Privredni sud presudio je da Grad Novi Sad dužan da novcem svih Novosađana u iznosu od oko 1,3 milijardi dinara obešteti Autotransportno preduzeće "Vojvodina", u sporu oko novoizgrađenog objekta tog preduzeća koji je napravljen, kako bi postao nova međumesna autobuska stanica.

IZIT: Srbija u recesiji

Srbija se nalazi u recesiji, izjavio je saradnik Instituta za tržišna istraživanja (IZIT) Saša Đogović. Na konferenciji za novinare on je rekao da je Srbija ispunila dva uslova koja definišu recesiju, a to su pad bruto domaćeg proizvoda (BDP) u dva uzastopna kvartala i rastuća nezaposlenost.

Dan pobede: Vojna parada na Crvenom trgu

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas na vojnoj paradi na Crvenom trgu, povodom Dana pobede nad fašizmom, da su strogo poštovanje međunarodnih normi, poštovanje državnog suvereniteta i samostalni izbor svakog naroda garancije da se tragedija Drugog svetskog rata neće ponoviti.

Pribićević: Srbija jedna od najevropskijih država

Saradnik Instituta za društvene nauke Ognjen Pribićević izjavio je da se Srbija na izborima pokazala kao jedna od najevropskijih država, jer se čak 90 odsto stranaka koje su prešle cenzus zalaže za ulazak u Evropsku uniju.

17 mrtvih u požaru u prodavnici

U požaru koji je izbio rano jutros u jednoj trospratnoj prodavnici odeće na jugu Filipina poginulo je najmanje 17 zaposlenih, većinom žena, saopštili su zvaničnici.

U udesu u Kazahstanu 16 poginulih

Šesnaest državljana Kirgizije poginulo je u saobraćajnoj nesreći u Kazahstanu, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije Kazahstana.

Isplaćena odšteta delu putnika Kosta Konkordije

Vlasnik broda "Kosta Konkordija" koji se nasukao kod Italije 13. januara, kompanija za luksuzna krstarenja "Kosta kročere", isplatila je po 9.000 evra odštete za 235 francuskih putnika, odnosno ukupno 2,1 milion evra, potvrdio je advokat kompanije.