Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nemačka kompanija ograničila "Severni tok"

Nemačka kompanija "Opal Gastransport", koja je operator gasovoda "Opal", ograničila je ruskom "Gaspromu" pristup tranzitnim kapacitetima gasovoda, saopštila je Savezna agencija za mrežu Nemačke.

KRIK: Oduzeto šest bugarskih apartmana koje je kupio Siniša Mali

Šest luksuznih stanova koje je Siniša Mali kupio kao direktor ofšor kompanija sa Britanskih Devičanskih Ostrva i koji se vode na njihove ćerke firme u Bugarskoj – "Erma 11" i "Erul 11", oduzeto je jer su ove firme prestale da plaćaju porez i vraćaju kredite banci u Bugarskoj, objavio je KRIK.

Svetska vojna potrošnja na rekordnom nivou

Osamnaest godina posle terorističkih napada na Sjedinjene Države, vojna potrošnja u svetu je na rekordno visokom nivou, pokazuju podaci Međunarodnog istraživačkog instituta za mir, sa sedištem u Stokholmu.

"Srbska čast" oduzela konja maloletniku u Nišu "za primer"

"Sada na tvom primeru, ceo tvoj kraj će da ispašta. Ako budete dobri, biće sve okej, ako ne budete dobri i ako se ne edukujete kako treba, svaki konj, svaka životinja biće oduzeta za primer", govori Bojan Stojković, osnivač "Srbske časti", 17-godišnjaku iz Niša kome oduzima konja jer ga je, kako se navodi u videu na Fejsbuku, ovaj tukao.

Bela kuća potvrdila ubistvo sina Osame bin Ladena

Bela kuća je danas saopštila da je Hamza bin Laden, sin ubijenog vođe terorističke mreže Al Kaide Osame bin Ladena i sam značajna figura militantne grupe, ubijen u američkoj protivterorističkoj akciji.

CRTA: Građani gube poverenje u birački spisak

"Građani sve manje imaju poverenja u ažurnost i tačnost biračkog spiska, i mada spisak nije najveći problem izbora manjak poverenja građana negativno utiče na sve uslove izbornog procesa", zaključak je debate "Sve po spisku?" koju je organizovala CRTA u okviru Festivala demokratije.

Studenti "Jedan od pet miliona" i dalje u Rektoratu

Studenti iz udruženja "Jedan od pet miliona" saopštili su danas da su "preuzeli kontrolu" nad zgradom Rektorata Univerziteta u Beogradu pošto im je kako su naveli, "prethodne noći bilo ugroženo pravo na slobodu kretanja".