Fokača je tradicionalna, italijanska pogača koji se priprema još od vremena Antike, recepti su se menjali, a priča se da su ih svetom proširili italijanski emigranti.
Supermarketi na Islandu našli su se u problemu pošto ne mogu da nabave dovoljne količine krastavca za kojima je potražnja naglo skočila posle viralne objave jednog recepta za salatu od ove namirnice.
Iako se sušeni paradajz smatra pravim delikatesom, mali broj ljudi odlučuje da ga osuši tokom leta i tako se obezbedi zalihama za predstojeći hladniji period godine.
Burger je nezaobilazni deo svakog letnjeg piknika i dobrog roštiljanja. U mekanoj zemički, sa prilozima po želji, ovo gurmansko jelo zaista je pravo uživanje za nepca.
Tikvice su veoma fleksibilna namirnica s kojom se mogu pripremiti sjajna letnja jela. Ovaj plod možete skuvati, ispeći, ispržiti, grilovati… Mogućnosti su brojne.
Sendvič uvek dobro dođe, pogotovo ako se planira put. Uglavnom se pravi nešto jednostavno, ali ako želite da uložite više trude, evo jednog dobrog recepta.
Kuvari sve više koriste gustin umesto brašna za paniranje jer gustin stvara tanji i hrskaviji sloj koji bolje zadržava vlagu ribe i sprečava je da upije previše ulja.
Uvek smo u potrazi za kulinarskim trikovima koji će nam olakšati vreme provedeno u kuhinji, možda i jela koja kuvamo dovesti na novi nivo, a sada smo pronašli jedan koji će vam sigurno koristiti.
Za ovo piće treba vam samo nekoliko sastojaka – Aperol (gorko-slatki liker svetlo narandžaste boje), kocke leda, ohlađeni prosecco, gazirana voda i kriška narandže.