Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Babić koji je "podneo ostavku" i na današnjem potpisivanju ugovora za izgradnju koridora

Iako je v.d. direktora "Koridora Srbije" Zoran Babić 1. februara 2019. godine podneo neopozivu ostavku na funkciju prvog čoveka tog preduzeća, Vlada ni deset meseci kasnije nije tu ostavku konstatovala, a Babić je nastavio da se pojavljuje na javnim događajima, pa je tako danas u Predsedništvu Srbije prisustvovao potpisivanju komercijalnog ugovora o izgradnji Moravskog koridora.

Od Nove godine nova pravila za penzionisanje

Nova godina donosi i nova pravila za odlazak u penziju tako da svaki zahtev koji je podnet posle 31. decembra podleže novim uslovima, koji su za žene malo drugačiji nego za muškarce.

Potpisan ugovor za izgradnju Moravskog koridora

Komercijalni ugovor o izgradnji Moravskog koridora, jedne od najznačajnijih saobraćajnica koja će povezati centralnu Srbiju, jug i zapad, i koridore 10 i 11, potpisan je jutros u Predsedništvu Srbije.

Ministarstvo prosvete nema zvaničnu informaciju o prodaji Megatrenda

Ministarstvo prosvete nije dobilo zvaničnu informaciju od Univerziteta Megatrend o promeni vlasničke strukture u toj ustanovi, izjavio je danas pomoćnik ministra prosvete za visoko obrazovanje Bojan Tubić i dodao da za sada nema indicija da oko prodaje tog privatnog univerziteta ima ičeg sumnjivog i nezakonitog.

Podnete prekršajne prijave protiv Fejsbuka i Gugla u Srbiji

SHARE Fondacija je Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti podnela prekršajne prijave protiv Fejsbuka i Gugla zbog nepoštovanja obaveze da imenuju predstavnike u Srbiji za pitanja zaštite podataka o ličnosti.

Politika: Srbija puna malih Eskobara

Srbija je sve više uključena u trgovinu drogom i uključena je u tzv. Balkanski kartel, koji je, prema ocenama međunarodnih policijskih organizacija, u usponu, piše "Politika".

GIM zapretio medijima tužbom ako nastave da pišu o njemu

Advokati firme za trgovinu naoružanjem GIM, koja se pominje u "aferi Krušik", uputili su upozorenje pred tužbu listovima Danas, NIN i Nedeljnik i televiziji N1, ukoliko se ikada više budu bavili njenim poslovanjem ili je spomenu u nekom tekstu, piše Danas.

Srbija plaća odštetu Mališi Jevtoviću zbog torture u zatvoru

Evropski sud za ljudska prava utvrdio je da je Mališa Jevtović, osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva trogodišnje devojčice Katarine Janković 2005. godine, bio žrtva torture i nečovečnog postupanja zatvorskih čuvara prema njemu, za šta je državu Srbiju proglasio odgovornom.