Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Ombudsman traži da se preispita tarifa javnih izvršitelja

Od početka rada izvršitelja, od 2012. godine, najveći broj pritužbi koje je republički Zaštitnik građana primio na njihov rad odnosio se na visinu tarife o nagradama i naknadama za rad izvršitelja, kao i na pismenu dostavu u postupku, saopšteno je danas iz kancelarije ombudsmana.

Handke brani svoju kontroverznu podršku Srbiji

Austrijski pisac Peter Handke, kontroverzni dobitnik Nobelove nagrade za književnost za 2019. godinu, branio je svoje angažovanje u korist Srba u vreme rata u bivšoj Jugoslaviji i rekao da se nikad nije klanjao pred Slobodanom Miloševićem.

Sindikalci iz Kragujevca pisali ministru zbog rada nedeljom

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Kragujevca Jugoslav Ristić je u otvorenom pismu ministru rada Srbije, Zoranu Đorđeviću, negodovao zbog njegove izjave da će predlog o zabrani rada nedeljom u trgovini biti razmatran kada "dobije ozbiljnu inicijativu" o tome.

Član Lokalnog fronta Vladan Slavković saslušan zbog tvita

Član "Lokalnog fronta" Vladan Slavković iz Kraljeva saslušan je u prostorijama Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, tri dana nakon što je na društvenoj mreži Tviter postavio komentar u kom se spominju "meci" i "atentat" i posle kampanje tabloida koji su sporni tvit okarakterisali kao "poziv na ubistvo" predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

AMSS: Probleme vozačima može stvarati jak vetar

Kolovozi na putevima u Srbiji su suvi, ali jak vetar večeras u košavskom području može da stvara probleme vozačima, posebno onim koji upravljaju vozilima s prikolicom, kamionima i autobusima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).