Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Maja Gojković isključila neposlušne iz partije

Predsedništvo Narodne partije isključilo je iz stranke pomoćnika gradonačelnika Borisa Dumnića, direktora Informatike Zorana Delića, kao i članove predsedništva Milana Jovića, Nenada Simeunovića i Dragoslavu Živkov Šaponje.

Vodu naplaćivali "otprilike"

"Vodovod" je četiri i po godine naplaćivao usluge stanarima nekoliko zgrada u Fruškogorskoj ulici a da radnici ovog preduzeća nijednom nisu očitali vodomere.

Država i dalje kontroliše rad hotela "Vojvodina"

Povodom informacija koje su se pojavile u javnosti u vezi sa navodnim ustupanjem hotela "Vojvodina" privatnom licu na korišćenje, poverenik Direkcije za upravljanje privremeno oduzetom imovinom Živorad Lalić kaže da o tome nema ni govora.

Novosađanin najbolji kuvar srednjoškolac

Za najboljeg kuvara srednjoškolca u Srbiji proglašen je učenik novosadske ugostiteljske škole "Svetozar Miletić" Marko Brzak. On je pobedio na takmičenju srednjih ugostiteljskih škola pripremanjem originalnog jela "vojvođanski file".

Gde će se rušiti, a gde graditi u centru?

Gde će to u strogom centru grada ubuduće moći da se ruši i zida, objedinjeno je novim planom detaljne regulacije starog gradskog jezgra, koji bi uskoro trebalo da usvoji Skupština grada.  

Ima li narod za koga da glasa?

Izbori se bliže, a opšti utisak građana je da ne vredi glasati ni za koga. Kad sa ljudima razgovaramo o politici, sve više čujemo rečenicu "narod nema za koga da glasa".  

Potpisi za apoteku na Detelinari

Prikupljeno je nekoliko stotina potpisa za otvaranje državne apoteke na Detelinari, u akciji koju je organizovala Liga socijaldemokrata Vojvodine, saopšteno je iz te stranke.

Ne može do leka jer mu fali odobrenje

Novosađanin Milan Moga (48), koji više od godinu dana boluje od retke bolesti genetskog porekla i prenosa, obratio se medijima za pomoć kako bi nadležni u državi ubrzali proceduru oko uvoza leka koji mu je neophodan.

URS ostao bez odbornika i tri preduzeća

Demokratska stranka moći će da do izbora održi gradsku vlast i bez podrške Ujedinjenih regiona Srbije, jer odbornici partije bivše gradonačelnice, Maje Gojković, napuštaju odborničku grupu regiona u Skupštini grada.