Otvorena džamija kojom upravljaju samo žene

U Berlinu je otvorena "liberalna" džamija Ibn Rušd Gete u kojoj muškarci i žene mogu zajedno da se mole, a kojom u potpunosti upravljaju žene imami.
Otvorena džamija kojom upravljaju samo žene
Foto: Pixabay
Ani Zoneveld, američko-malezijskog porekla, jedna od retkih žena imama na svetu pozvala je vernike i muškarce i žene na molitvu juče, kada je džamija Ibn Rušd Gete otvorila svoja vrata muslimanskim vernicima.
 
Jedan od osnivača džamije, advokat i aktivistkinja ženskih prava, inače rođena u Turskoj, Sejaran Ates (54) otvorila je svečanost pozdravivši goste hrisćane i jevreje.
 
"Želimo da pošaljemo signal protiv islamskog terora i zloupotrebe naše religije", rekla je Ates.
 
Ates je poznata po tome da ruši tabue, ona je pozivala na sprovođenje seksualne revolucije u muslimanskom svetu kao i suprotstavljanju konzervativcima, kojima ne dozvoljava da joj oduzmu pravo da bude muslimanka.
 
U džamiji, koja je inače 88. po redu u nemačkoj prestonici dobrodošli su svi mulimani, suniti šiiti, alaviti i sufisti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet