Krivična prijava zbog ubistva dečaka

Novosadska policija podnela je krivičnu prijavu protiv Gorana Veinovića (28) koji je pre dva dana motociklom usmrtio dvanaestogodišnjeg dečaka D.D., na Bulevaru oslobođenja kod stadiona ''Karađorđe''.
On se tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Kako je saopšteno, do nesreće je došlo kada je Goran Veinović, vozeći motocikl, udario dečaka koji je prelazio kolovoz na obeleženom pešačkom prelazu. On i njegov saputnik, Darko Dragičević (32) iz Kovilja pali su na zemlju, a motocikl je udario u parkirani automobil. Dečak je preminuo na licu mesta, a vozač motocikla je teško povređen i u životnoj opasnosti smešten u Klinički centar, gde je operisan. Njegov saputnik je zadobio lakše povrede. Prema nepotvrđenim informacijama, na mestu nesreće nije bilo tragova kočenja, a pojedini očevici su ispričali da je Veinović od raskrsnice kod ''Merkatora'' podizao motor i vozio na zadnjem točku.

Vraćali se sa Štranda

Dragičević je izjavio da su on i Veinović bili na Štrandu, piše ''Blic''. Po njegovim rečima, sa plaže je hteo da ide svojim automobilom, ali mu je Veinović predložio da se prvo provozaju na motoru. List dodaje da je suvozač naveo da se ne seća da je Veinović podigao motor na zadnji točak. ''Taj ''suzuki'' je mašina od 1.000 kubika, a uz to prilično lagan. Kada se da malo oštriji gas, prednji točak se podigne, ali ja nisam to primetio. Nisam imao kacigu, pa nisam dobro ni video jer bez vizira pri brzini većoj od 70-80 kilometara na sat ne može da se gleda'' dodao je Dragičević.

Divljao i ranije

Kako prenose pojedini mediji, Goran Veinović je i ranije viđan na Bulevaru oslobođenja, gde je jurio svojim motorom. Potez od Mišeluka, kroz tunel i preko Mosta slobode redovni je poligon obesnih vozača dvotočkaša, kojima, zasad, niko ne staje na put.

Još čekamo policiju

Juče tokom celog dana Radio 021 je pokušavao da dobije sagovornika iz novosadske saobraćajne policije, ali bezuspešno. Zbog toga smo i dalje uskraćeni za odgovore da li i šta policija preduzima da spreči divljanje motociklista po bulevarima, koliko se kazni naplaćuje vozačima ovih dvotočkaša, kao i kolika je učestalost nezgoda u kojima učestvuju vozači motora.

  • Đorđe

    26.07.2010 09:54
    scenario
    Isti scenario kao i u slučaju DRAGANA RACIĆA!
    1. divljanje po ulicama - 7 neprocesuiranih saobraćajnih prekršaja koje se zataškavaju tj. tata plaća
    2. vožnja 150 km/h
    3. 2 mrtvih
    4. sramna presuda 5 godina zatvora od strane Zlate sa dva prezimena - tata kupio 7 godina.
  • vlasta

    24.07.2010 16:27
    MUP = SUD
    ISKRENO SAUČEŠĆE RODITELJIMA. za policiju i SUD nemam lepe reči. Mislim da je to jedna velika bezdušna,korumpirana i pokvarena banda.Od njih neočekujte ništa jer rade za onog koji ih više plati.Setite se da je sudija Zlata Rodić osudila onog tatinog sina Racića na 5.godina za ubistvo dva uzorna,mlada čoveka koji su ostavili troje maloletne dece ita sebe.DA JE GOSPOĐA KORUMPIRANI SUDIJA OSUDILA RACIĆA NA 12.GODINA KOLIKO JE MORALA DA GA OSUDI,MOŽDA BI OVAJ MOTORAŠ VOZIO SPORIJE I NA OBA DVA TOČKA.



  • vesna

    24.07.2010 10:47
    šta reći
    iskreno saučešće porodici, dečaka, strašno me to sve potreslo, tuga neopisiva.

    U meni samo gnev, takvim vozačima treba oduzimati dozvolu trajno, izgubljen je jedan mlad život. Treba pokrenuti peticiju da se tako nešto i usvoji, jer smatram da takvim vozačima mesta na putevima nema!!!!!!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija