Proširena treća optužnica protiv Šešelja

Haški tribunal proširio je danas treću optužnicu protiv Vojislava Šešelja zbog nepoštovanja i zakazao izjašnjavanje optuženog o krivici za 4. novembar.
Haški tribunal proširio je danas treću optužnicu protiv Vojislava Šešelja zbog nepoštovanja i zakazao izjašnjavanje optuženog o krivici za 4. novembar. Tribunal je Šešelja, krajem maja, optužio za nepoštovanje suda, zato što je odbio više sudskih naloga da sa svoje internet stranice ukloni dokumente u kojima se otkriva identitet zaštićenih svedoka. Početkom jula, Šešelj je izjavio da nije kriv po toj optužnici.

Optužnica je danas proširena navodom da Šešelj, potom, nije postupio po ponovljenom nalogu suda od 15. jula da sa svoje internet stranice ukloni knjige i dokumente koji sadrže podatke o identitetu svedoka. Taj nalog, kako piše u današnjoj odluci, bio je upućen i Šešeljevom najstarijem sinu Nikoli, koji se stara o internet stranici, ali je on u avgustu odgovorio Tribunalu da poštuje samo naloge svog oca. Priliku da se izjasni o krivici po novom navodu optužnice, Šešelj će imati u idući petak.

U ponedeljak, 31. oktobra, Tribunal će Šešelju izreći presudu po drugoj optužnici zbog nepoštovanja suda kojom mu se na teret stavlja da je u jednoj od svojih knjiga obelodanio identitete 11 zaštićenih svedoka. Tokom suđenja, početkom jula, većina tih svedoka izjavila je da su sami otkrili svoje identitete u medijima.

Šešelj je više puta pred Tribunalom najavio da će "izazvati deset procesa za nepoštovanje suda", kako bi rad suda učinio apsurdnim.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija