Vučić: Ove godine nabavka 4.500 dronova za vojsku, moguća kupovina i od firme Željka Mitrovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija nastaviti da ulaže u modernizaciju vojske i najavio mogućnost da oprema bude kupljena od kompanije Željka Mitrovića.
Rekao je da će pre kraja ove godine biti nabavljeno više od 4,5 hiljada dronova kamikaza, takozvanih "komaraca".
 
Pored domaće namenske industrije, predsednik je, gostujući na televiziji Pink, posebno pohvalio dronove koji nose dvanaest mina od 60 milimetara kompanije PRDC koja je u vlasništvu Željka Mitrovića, vlasnika i te televizije.
"Dovoljno je da podignete taj dron i 12 mina izbacite u neprijateljske rovove koje unose paniku i stvaraju prednost na vašoj strani. Danas je 12 od 12 tih mina pogodilo u centar mete i ukoliko ljudi iz PRDC budu spustili cenu onda je moguće da se napravi posao sa državom. Kvalitet je pokazan i sad da vidimo dalje potencijalne dogovore", rekao je Vučić.
 
On je ranije danas izjavio da je na vežbi prikazano kako vojska treba da izgleda u budućnosti i kako treba da se reorganizuje.
 
"Mogli smo da vidimo mnogo nove i modernizovane tehnike. Više tipova dronova, od izviđačkih do dronova kamikaza. Videli smo 'komarce' i 'osice' i da je 12 ili 13 njih od ukupno 15 komada pogodilo cilj. Ulazimo u snažniju proizvodnju tih tipova. Ali i dronovi privatnih kompanija su dobar posao obavili pa čestitam i njima. Na dobrom smo putu da stvorimo industriju dronova i bespilotnih letelica", rekao je on.
 
Vučić je rekao da je zadovoljan ukupnom spremnošću vojske ali da je potrebno još mnogo toga da se radi, kupuje i popravlja, kao i da se unapređuje vojna industrija.
  • pape

    23.04.2024 13:38
    ova dvojica su
    Grobari srpskog društva.
  • Imre

    23.04.2024 11:45
    Pazite ovo: Neprijatelj se ukopao u rovovoma na nasoj teritoriji,sad ih tucemo nasim? dronovima od Zeljka Mitrovica.Kako je neprijatelj mogao da neopazeno izgradi rovove na nasoj teritoriji ?
    Ili smo spavili ili mucro pustili da izgrade rovove i ondah ih pobili ko zeceve u lovackoj mrezi.
  • Wing

    20.04.2024 13:22
    Stidim se kao pripadnik vojske,toliko godina i sad ovo...
    Dobro je,još malo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija