Kada treba da se odselite od roditelja?

Mnogi stranci koji dođu u Srbiju poprilično su zbunjeni kad čuju da neko ko ima više od 20 godina, živi i dalje sa roditeljima.

 Kada im se saopšti koja je prosečna plata, stopa nezaposlenosti, tek onda počnu da klimaju glavom, piše Vice.

Istraživanja pokazuju da više od trećine mladih ostaje da živi s roditeljima i nakon ulaska u svet odraslih.

U Srbiji, opcija za samostalni život pre dvadesete za većinu ljudi je to da studiraš u drugom gradu; mnogi seku popučanu vrpcu od roditelja brakom u mladim godinama, ili vanbračnom zajednicom, a manji broj srećnika ima neki posao, čija plata može da pokrije lepotu života lišenog svakodnevice u kojoj ti majka pegla, kuva i čisti, otac pita kad ćeš da završiš fakultet, a mlađeg brata šalješ da ti kupi nešto slatko.

Tako da mali procenat mladih, može, u ovom kontekstu, sebe da nazove odraslom osobom, tačnije njih trećina, kako je pokazala studija Mladi u Srbiji 2015. godine.

Zašto onaj manji procenat njih koji imaju uslove za samostalan život, ipak ostaju s roditeljima, možete pročitati OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom