Jat: Rekordan broj putnika

Avio-kompanija Jat ervejz saopštila je danas da je na redovnim evropskim linijama u julu prevezla 121.336 putnika, što je najveći broj od 2000. godine.
Avio-kompanija Jat ervejz saopštila je danas da je na redovnim evropskim linijama u julu prevezla 121.336 putnika, što je najveći broj od 2000. godine.

Jat ervejz je jula u redovnom i čarter saobraćaju prevezao ukupno 180.192 putnika, 15 odsto više nego u istom mesecu prošle godine.

Tokom prvih sedam meseci 2012. Jatom je putovalo 755.555 putnika što je 12 odsto više u odnosu na isti period 2011, dok je popunjenost kapciteta aviona bila veća za šest odsto i iznosila 74 procenta.

Broj putnika koji su do kraja jula ove godine leteli ka evro-sredozemnim odredištima povećan je za 10 odsto u odnosu na isti period 2011.

  • Dovla

    08.08.2012 10:57
    Propast
    Letio sam sa ok 15 razlicitih avio kompanije, evropskih, azijskih, americkih. Toliku katastrofu kao sa JAT-om nigde necete doziveti.
    Na letu za RIM, 6. maja, letela je jedna starija gospodja, ialijanka. Zamolila je debelu, arognatnu stjuardesu da joj pomogne da podigne torbu na mesto za prtljag, na sta joj je stjuardesa odgovorila "Ja da ti podigne, al si ti budala jedna, nije normalna sta me pita", sve to visokim tonom i na srpskom jeziku. Vecina nasih ljudi se smejalo, kao to je cool, a zena nije znala sta se desava. Pomogao sam joj da podigne torbu, objasnio joj sta je ta debela budala rekla, zena je zgrozena sela i prokomentarisala "Dobro je sto niste svi isti, kao ovi sto se smeju".

    Eto kakvi smo, eto gde zivimo, eto ko se hvali po novinama o rekordnom prevozu...
  • JT

    02.08.2012 22:56
    @Rdj
    Njihove promocije se odnose na samo određeni broj mesta u avionu i vrlo se brzo prodaju. Imam osećaj da su već unapred prodate. Ako me razumeš. Cene avio taksi ne zavise baš puno od JAT-a koliko od Aerodroma, cene goriva, ... Što se tiče low costera oni samo na papiru ne naplaćuju visoke takse. Mene umalo šlog nije strefio kada sam video kolika je doplata za prtljag u RYANAIR-u i WIZZ-u a da ne pominjem da WIZZ razmatra naplaćivanje većeg ručnog prtljaga koji podrazumeva onu standardnu torbu do 10kg. Kada se sve sabere i oduyme JAT i nije toliko skup jer ponekad kada se saberu svi dodatni troškovi kod LOWCOST kompanija (transferi sa manjih zabačenih aerodroma do željene destinacije, doplate za prtljag a da ne pominjemo da nisu svi u poziciji da 5 meseci ranije rezervišu kartu kada su cene niske ...) Cene avio karata će padati onda kada JAT na svim destinacijama dobije konkurenciju a ne kvazi konkurenciju (kao na linijama ka Crnoj Gori). Ono što meni nikako ne ide u glavu je činjenica da JAT imata već treću ''uspešnu godinu'' a beležiti samo i jedino gubitke...
  • rdj

    01.08.2012 20:06
    jat
    pocnite promotivne avio karte do 100 evra za sve destinacije ka evropi i imacete jos vise putnika.nemoramo onda da letimo turkisom,wizzarom i ostalima.jos kad bi ispunili obecanja o smanjenju aredromskih taksi to bi bio pravi uspeh i za konpaniju jata i za putnike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.