Otvoren novi terminal na Frankfurtskom aerodromu

Frankfurtski aerodrom, najprometniji u Nemačkoj, otvorio je danas novi, prošireni terminal, s ciljem da poveća svoj kapacitet za šest miliona putnika godišnje.
Frankfurtski aerodrom, najprometniji u Nemačkoj, otvorio je danas novi, prošireni terminal, s ciljem da poveća svoj kapacitet za šest miliona putnika godišnje.

Izgradnja 800 metara dugačkog kompleksa koštala je 700 miliona evra i trajala oko četiri godine, saopštio je operater aerodroma "Fraport".

Nove izlaze koristiće kompanije "Lufthansa" i njeni partneri iz globalne asocijacije avioprevoznika "Star alajans".

Prošireni terminal projektovan je za širokotrupne avione, kao što su "Erbas A380 superdžambo" i "Boing B747", koji sleću na treći po veličini evropski aerodrom.

Prošle godine je preko 56 miliona putnika prošlo kroz frankfurtski aerodrom, što je za 6,5 odsto više u odnosu na 2010.

Novo proširenje uvećaće kapacitet aerodroma na godišnji kapacitet do 65 miliona putnika, u odnosu na sadašnji nivo od oko 59 miliona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.