Plaže Floride ostaju bez peska

Američka država poznata po sunčanim plažama, navodno ostaje bez peska, zbog erozije usled plima i oluja, podizanja nivoa mora i pristaništa koja se prave na obalama.
Američka država poznata po sunčanim plažama, navodno ostaje bez peska, zbog erozije usled plima i oluja, podizanja nivoa mora i pristaništa koja se prave na obalama.

"To se još nije desilo, ali na žalost, u budućnosti hoće", kaže Džeri Skarborou iz Korpusa inženjera vojske SAD.

Jedan deo brige je to što turisti u tom slučaju više neće želeti da dolaze na Floridu kako bi uživali u njenim plažama. Drugi je mnogo ozbiljniji.

"Ove plaže nas spasavaju oluja, jer pesak pravi prirodnu branu. One se žrtvuju za naše živote. Kada bi naišla oluja, a da nema peska, posledice bi bile daleko ozbiljnije", kaže Skarborou.

Sada stanovnici ovog dela Floride razmatraju načine da očuvaju pesak na svojim plažama.

Jedna od ideja je da se naspe reciklirano staklo kao neka vrsta veštačkog peska, ili kupovina peska sa Kariba ili iz Centralne Floride.

  • petra 61

    12.02.2014 23:09
    pesak i florida
    predlazem da im prodamo nas mulj duz morave,kako bih mi srbi najzad stigli do mora.
  • Dunavac

    26.08.2013 05:46
    pesak
    a da im prodamo malo našeg dunavskog.
    izbledeće na njihovom jakom suncu, majke mi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.