Tajland osnovao sud za zaštitu turista

U pokušaju da osiguraju strance i unaprede turizam, Tajlanđani su implementirali prvi turistički sud u državi, čiji je cilj da zaštiti putnike od beskrupuloznih poslovanja i kriminala.
U pokušaju da osiguraju strance i unaprede turizam, Tajlanđani su implementirali prvi turistički sud u državi, čiji je cilj da zaštiti putnike od beskrupuloznih poslovanja i kriminala.

Pilot projekat će prvo biti otvoren u Pataji ove sedmice i primaće žalbe turista. Još devet sudova biće otvoreno na popularnim turističkim destinacijama poput Bangkoka, Krabija, Samuija, Čiang Maija i Fuketa, javljaju tajlandske novine "The Nation".

Sud u Pataji će biti otvoren od 16:30 do 20:30 i rešavati slučajeve lične sigurnosti i ilegalnog poslovanja.

Ovo je odgovor na povećan broj incidenata i kriminala nad turistima. Prema izveštajima koje je pripremilo "Overseas Security Advisory" veće SAD-a, džeparenje, otimanje torbica i krađa kreditnih kartica turistima su drastično povećani.

Najčešći slučajevi su krađe u kojima lopov ukrade torbicu dok je na motociklu.

Prošle godine jedna od krađa je pošla po zlu i australijski turista je izboden nasmrt.

Kako bi se turisti osećali dobrodošlim u Pataji, koja je izgradila reputaciju grada s mrzovoljnim i nepristojnim stanovništvom, objavljen je priručnik u kojem su uputstva kako da postupe prema turistima i priušte im razonodu bez obzira na to iz koje države ili kulture dolaze.

  • Tajlandjanin

    25.09.2013 20:36
    ...
    Nije Fuketa nego Puketa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.