Francuski kafić naplaćuje nepristojnost

Budite pristojni ili se pripremite da platite - to bi ukratko bila poruka kafića u Nici, koji ima zanimljiv meni.
Budite pristojni ili se pripremite da platite - to bi ukratko bila poruka kafića u Nici, koji ima zanimljiv meni.

Zaposleni u kafiću La Petite Syrah objavili su fotografiju menija na kojoj se vidi da nagrađuju prijatnost, a novčano kažnjavaju neučtivost.

Evo o čemu se radi: Gosti koji dođu u kafić i promrmljaju samo: "Kafu", bez pozdrava i reči "molim" ili "molim Vas", uslugu plaćaju sedam evra. Za narudžbinu: "Kafu, molim Vas" cena se spušta na 4,25 evra, dok se za narudžbinu: "Dobar dan! Kafu, molim Vas" situacija dramatično menja i gost dobija račun od 1,40 evra.

Fotografija menija objavljena je uz komentar: "Još uvek postoje ljudi koji znaju kako se živi".

Menadžer kafića Fabris Pepino rekao je da je ova ideja u početku bila samo šala, jer su im gosti u vreme ručka dolazili pod stresom, a ponekad su bili i veoma nepristojni prema konobarima.

"Većina gostiju su lokalni stanovnici koji razumeju smešnu stranu ove priče, pa preteruju u prijatnosti. Nakon što su videli znak počeli su me oslovljavati sa 'Vaša visosti'", ispričao je Pepino.

  • Aleksa

    12.12.2013 15:12
    :(
    Obogatili bi se kada bi otvorili u nasem gradu!
  • R2D2

    12.12.2013 13:59
    Odlicna ideja
    ... mada je i 1,40 eura mnogo za jednu kafu. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja