Čudna pravila za pivopije širom sveta

Kada možete videti pijanog Škota da čuva kravu?
Kada možete videti pijanog Škota da čuva kravu?

Odgovor: Nikad! To je protivzakonito.

To nije jedino bizarno zakonsko ograničenje za ispijanje piva na svetu. Evo još nekoliko najčudnijih zakona vezanih za napitak od hmelja.

Nigerija

U Nigeriji je zabranjen uvoz piva, kao i njegova proizvodnja, ali ako ga negde ipak nađete ili kupite, možete ga slobodno piti, samo ako ste stariji od 18 godina.

Nebraska

U ovoj američkoj državi važi nekoliko neobjašnjivih zakona vezanih za pivo, između ostalog i taj da je nelegalno prodavati pivo na privatnom posedu, ako pritom ne pravite lonac čorbe. Nema govora o tome da li isto važi i u slučaju da podgrevate ručak od prethodnog dana.

Aljaska i Ohajo

U Aljasci je zabranjeno davati pivo losu. Međutim, u Ohaju je sasvim u redu podeliti pivo s ribom, pod uslovom da je ne napijete.

Ajova

Ako planirate da sa suprugom u krevetu popijete pivo kako biste se opustili, vodite računa da ne uzmete više od tri gutljaja, jer vam u suprotnom preti novčana kazna.

Rusija

Do pre nekoliko godina, pivo se nije smatralo alkoholnim pićem u Rusiji, budući da je procenat alkohola u napitku bio manji od 10 odsto. Važilo je za prehrambeni proizvod i mogao je da se prodaje u svako doba dana i pije u javnosti. Iako su poslednjih godina zakoni stroži, zabrana konzumiranja i prodaje alkohola licima mlađim od 18 godina i dalje se vrlo rastegljivo tumači.

Škotska

U Škotskoj se svi zakoni vezani za alkohol shvataju vrlo ozbiljno, uključujući i onaj da pijana osoba ne može da čuva kravu.

Kanada

U regiji Saskačevan u Kanadi zabranjeno je piti vodu uz kriglu piva, ali to ne važi za druge delove države.

Teksas

Svojevremeno je u Teksasu bilo protivzakonito imati enciklopediju "Britanika" jer se u njoj mogao naći recept za proizvodnju piva kod kuće.

Australija

U Zapadnoj Australiji važi krajnje bizaran zakon: zabranjeno je šmrkati limenku piva između grudi. Kazna za one koji se ogluše o pravilo je 1.000 australijskih dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.