FOTO: Ovo je strastveni putnik!

Bil Pasmen (59), advokat iz Luizijane, SAD, obišao skoro polovinu svetskih zemalja, pa je odlučio da svoja putovanja ovekoveči, istetoviravši mapu sveta na svojim leđima.
Bil Pasmen (59), advokat iz Luizijane, SAD, obišao skoro polovinu svetskih zemalja, pa je odlučio da svoja putovanja ovekoveči, istetoviravši mapu sveta na svojim leđima.

Pasmen je započeo svoj "dnevnik" putovanja iscrtavši praznu mapu, a zatim je počeo da je "popunjava" obojivši svaku zemlju koju bi posetio.

Obilazak sveta započeo je u svojoj 51. godini, kada je izvadio novi pasoš. Prva zemlja koju je posetio bila je Tanzanija. Napustio je svoj posao 2010. kako bi se u potpunosti posvetio putovanjima, a ovo je ujedno i godina kada je odlučio da na leđima zauvek ostavi uspomenu na ovaj period svog života.

"Ova tetovaža je moj način da ispoljim strast prema putovanjima. To je stalni podsetnik na neverovatna mesta na kojima sam bio", rekao je Pasmen, objašnjavajući da je inspiraciju pronašao na svom omiljenom putovanju u Gvatemalu, gde je upoznao devojku sa sličnom tetovažom, koja očigledno deli sa njim istu strast.

U Gvatemali je nastala mapa, a kada se vratio u Luizijanu počeo je da boji zemlje u kojima je bio.

Pasmen je do sada obišao više od 60 zemalja i ne planira da se zaustavi, sve dok ne oboji cela leđa.

  • Jovan

    09.03.2014 00:17
    @Lexc
    Ја мислим да ће се много горе провести када се врати из Русије и дође време за бојење. :)
  • MonteDushano

    08.03.2014 18:55
    Heheh! Sretnik. :)
  • Lexv

    08.03.2014 16:48
    greska
    Jadan on kad krene da obilazi zemlje Balkana i shvati da ga je tatoo majstor zeznuo pogresno nacrtavsi granice nasih zemljica :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.