Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Skat: Vođe da ostave po strani nacionalističku retoriku

Status kvo na Balkanu nije održiv i svi gube zbog zastoja u pregovorima, napisao je na svom tviter nalogu ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skat i dodao da oni koji veruju da će doći bolji uslovi u kojima će ispregovarati povoljniji sporazum moraju znati da boljeg trenutka od ovoga nema.

Oduzeto skoro 25.000 paklica cigareta

U nastavku akcije suzbijanja sive ekonomije u prometu akciznih proizvoda, inspektori Poreske policije u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova su pronašli i oduzeli 24.950 paklica cigareta bez akciznih markica, saopštila je Poreska uprava.

Šabić: Potpuni apsurd stav da javnost nema pravo da zna

Nekadašnji Poverenik za informacije od javnog značaja, advokat Rodoljub Šabić izjavio je danas u Nišu da ima razloga da bude promenjen Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, ali da je potpuni apsurd misliti da se od javnosti može oduzeti pravo da zna šta se dešava sa izmenama zakona.

Vučić: Izbori krajem marta ili početkom aprila, biće promena čelnika na lokalu

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da će parlamentarni izbori biti održani verovatno krajem marta ili početkom aprila naredne godine i ocenio da će biti "najteži" izbori, jer će, kako je naveo, "mnogi želeti da Srbija više ne bude suverena i samostalna zemlja", dok drugi "hoće da pljačkaju još više".

Svinjetina i mlečni proizvodi iz Srbije uskoro na kineskom tržištu

Ugovore koji će omogućiti izvoz svinjskog mesa i mlečnih proizvoda na kinesko tržište, kao i Memorandum o saradnji na uvozu i izvozu prehrambenih proizvoda i bezbednosti hrane, potpisali su danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i zamenik ministra Generalne uprave carina Kine Žang Jiven.

Direktor Huaveja uporedio firmu s teško oštećenim avionom

Osnivač kompanije Huawei saopštio je da će prihodi tog telekomunikacionog giganta biti za 30 milijardi dolara manji nego što je planirano za naredne dve godine, upoređujući kompaniju sa teško oštećenim avionom kao posledicu aktivnosti administracije SAD.