Bankari penzioneru s računa skinuli 400.000 evra

Protiv trojice službenika beogradske filijale Zberbanke, Prvo osnovno javno tužilaštvo povelo je istragu zbog sumnje da su oštetili ovu banku za više od 400.000 evra.
Krajem januara policija je uhapsila A. N. zbog sumnje da je počinio krivična dela nesavestan rad u službi i prevaru, dok su dvojica njegovih kolega I. R. i D. Đ. osumnjičeni samo za nesavestan rad. Sva trojica su u pritvoru.
 
Policija, međutim, još uvek intenzivno traga za četvrtim osumnjičenim, za kojeg se veruje da je bio "mozak" ove akcije i da je zloupotrebom tuđe, odnosno falsifikovanjem lične karte jednog starijeg Beograđanina, podigao svu njegovu ušteđevinu, sa sve pripadajućim kamatama, sa šaltera banke.
 
Ova velika prevara bankarskih radnika, kako se sumnja, dobro je osmišljena još odavno. Čak se veruje da je sve počelo još onog trenutka kad je vremešni Beograđanin stavio na štednju svoj novac, 400.000 evra. On se nije, kao što to čine mnogi sugrađani i štediše, redovno raspitivao i interesovao o iznosu kamate i ušteđenog novca na ime glavnice, koju je poverio banci. Međutim, kad je pre izvesnog vremena otišao da se raspita o iznosu ušteđevine, od službenika banke dobio je odgovor da na računu ima - "nula dinara".
 
Čim se oporavio od šoka čitav slučaj su prijavili policiji, koja je pokrenula istragu. Proveravani su svi oni za koje se smatralo da su bili bliski sa štedišom i da su, možda, imali saznanja o tome koliko on novca poseduje, ali i zaposleni u banci. Krug se sužavao i krajem januara u ruke policije "pala" su trojica radnika banke.
 
Kako "Novosti" nezvanično saznaju, banci je nepoznata osoba, predstavljajući se imenom i prezimenom penzionera-štediše, najavio dolazak u ekspozituru radi podizanja novca. To je, inače, uobičajena procedura kada se podiže veća suma para, pre svega deviza, te ni ovog puta ništa nije ukazivalo na to da je reč o prevari.
 
Autor: Novosti
  • !

    15.02.2016 15:17
    Daj kozi da ti čuva kupus.
  • Klijent

    13.02.2016 19:27
    Smešna Banka, naročito one nebulozne ponude gde kao vraćaju neki bonus, a naplaćuju ODRŽAVANJE kreditne partije često više nego što je kamata. Koji mozak misli da smo mi maloumni klijenti...
  • Iz iskustva

    13.02.2016 16:01
    Bankar
    Zaostala banka. To se u drugim bankama ne može desiti, da vam ne otkrivam zašto

    Mom prijatelju su blanko menicu koju je potpisao kad je uzimao kredit ukrali i popunili na milionsku sumu, čime su mu skoro uništili firmu. Kada je kredit vraćen, službenik mu je samo rekoa da je menica uništena, i da je sve u redu, a u stvari je sačuvao a njegov prijatelj je otvorio firmu koja je na ime nepostojećeg potraživanja popunila menicu, koju je službenik isplatio. Suđenje još traje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija